Actualitate

Acțiuni ale Poliției: ”Safety Days” pe drumurile din Bistrița-Năsăud

Până în 22 septembrie, Rețeaua Europeană a Polițiilor Rutiere – ROADPOL derulează proiectul ”ROADPOL Safety Days”, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării unei conduite responsabile în trafic.

Proiectul este susținut de Comisia Europeană și își propune concentrarea eforturilor preventive pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora. De asemenea, proiectul își propune ca ziua de 20 septembrie să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe toate drumurile din Europa.

În această perioadă, polițiștii rutieri desfășoară activități informativ-preventive, în vederea conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situația în care nu respectă normele rutiere, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

La nivel județean, polițiștii de la structurile rutiere și ordine publică acționează, cu precădere, pentru reducerea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv: încălcarea regimului legal de viteză, abaterile săvârșite de bicicliști și conducerea fără permis. Totodată, acționează pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a unor substanțe.

Suplimentar, polițiștii de la Prevenirea Criminalității informează participanții la trafic cu privire la noile modificări legislative și le oferă posibilitatea conducătorilor auto opriți în trafic să testeze ochelarii care simulează starea dată de consumul de alcool sau droguri, pentru a putea conștientiza consecințele atunci când se află la volan.

4 comentarii

  • Ar fi bine ca pentru romani (inca majoritari in propria tara) aceste actiuni/programe sau ce naiba or fi sa fie traduse in limba romana. Ce se intampla daca se spunea acelui program „Zilele sigurantei/preventiei pe drumurile publice”? Politistii ar trebui sa invete limba engleza pentru a putea indruma (nu amenda!) pe strainii care ne „calca”. E bine sa stie si romanii un pic de „inglis”(cei tineri oricum uzeza zilnic romgleza) mai ales cand se duc/calatoresc in tari straine. Insa pentru cei multi , pentru cei trecuti de o anumita varsta , ar fi bine ca informatiile sa fie pe romaneste. Desigur ca nici asa multi nu vor intelege , dar ceva , ceva le va ramane pe retina si pe creier. (Doamne iarta-ma , era sa scriu pe „server” si greseam profund…)

    30
    2
  • Am aflat acum o jumatate de ceas ca pentru elevii bistriteni s-au derulat recent mai multe proiecte , cum ar fi : Healthy and Sustainable , Drinking Europe ‘ s Water , Running Out of Time – Root . Las placerea cititorilor sa-si traduca cum or putea aceste titluri de programe faine…

    10
  • Actiunea ” I love you baby tomorrow after 7 pm when I get back from work, although I will have a beer or two before actually going home – till then stay safe at home with my dog and watch Biden”.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.