Actualitate

ADI Deșeuri: Pubela galbenă, în continuare o provocare

”Colectarea selectivă este foarte importantă! Pubela galbenă încă reprezintă o provocare pentru cetățenii județului, mai ales din mediul rural, în ceea ce privește separarea corectă a deșeurilor. Inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud monitorizează continuu colectarea deșeurilor din întregul județ și constată că, în mediul rural cu preponderență, o parte din cetățeni continuă să amestece fracția din plastic/metal cu alte tipuri de deșeuri reciclabile, sau chiar cu deșeuri reziduale, sau deșeuri provenite din construcții. Acest fapt are un impact negativ prin compromiterea deșeurilor reciclabile colectate corect de majoritatea oamenilor gospodari din Bistrița-Năsăud”, informează ADI Deșeuri într-un comunicat:

Pentru remediarea acestei situații, inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud au luat, de o bună perioadă de timp, următoarele măsuri:

INFORMAREA cetățenilor cu privire la cum trebuie separate corect deșeurile;

REFUZUL DE LA COLECTARE a pubelelor galbene în care sunt și alte tipuri de deșeuri decât cele din plastic și metal, însoțit de solicitarea către cetățeni de a separa corect aceste deșeuri;

MONITORIZAREA gospodăriilor cu probleme în colectarea selectivă a deșeurilor;

Conform prevederilor legale în ceea ce privește serviciul de salubrizare al localităților, inspectorii Corpului de Control ai ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud pot sancționa contravențional cu amendă cuprinsă între 300 și 500 lei, folosirea incorectă a recipienților de colectare puși la dispoziție de către operatorul de salubritate. Aceste tipuri de amenzi pentru separarea incorectă a deșeurilor sunt aplicate în prezent în majoritatea statelor europene.

Nu ne dorim să ajungem la aceste măsuri coercitive și vă rugăm să separați și să predați corect deșeurile din gospodărie, în recipienții adecvați, respectiv: deșeurile din plastic-metal în pubela galbenă, deșeurile din sticlă în sacul verde, deșeurile din hârtie-carton în sacul albastru și deșeurile reziduale în pubela neagră.

Haideți să le punem pe toate la locul lor!”.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.