Economie

Administrator trimis în judecată pentru evaziune fiscală, prejudiciul fiind de peste 150.000 de lei

Administratorul unei firme din Bistriţa a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud pentru evaziune fiscală, prejudiciul creat bugetului de stat fiind de peste 150.000 de lei.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud Angela Sîngeorzan, Gheorghe Adrian Mateas a fost trimis în judecată pentru comiterea unei infracţiuni de evaziune fiscală.

„În calitate de administrator al SC Tiger Com SRL Bistriţa, nu a înregistrat în perioada 2007-2008, în evidenţele contabile, un număr de patru facturi fiscale de vânzare de mărfuri, respectiv de prestări servicii, cauzând în dauna bugetului de stat un prejudiciu de 151.235 lei”, se arată în comunicatul transmis de Angela Sîngeorzan.

Potrivit sursei citate, în cursul acestei luni procurorii au soluţionat un număr de 369 cauze penale. Dintre acestea, într-un număr de 43 cauze s-a dispus trimiterea în judecată prin rechizitorii a 43 inculpaţi. Cei mai mulţi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de violenţă, infracţiuni contra patrimoniului, infracţiuni silvice şi de evaziune fiscală, precum şi infracţiuni prin care se încalcă normele legale vizând circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice.

Totodată, s-a aplicat amenda administrativă în 59 cauze faţă de 71 invinuiţi/faptuitori. În celelalte cauze s-au dispus soluţii de scoatere de sub urmărire penală, de încetare a urmăririi penale sau de neîncepere a urmăririi penale.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.