Este vorba de firma Iproeb SA Bistriţa, condusă de Ioan Chiciudean. Compania îşi anunţă acţionarii, pe pagina sa web, că a formulat „plângere penală împotriva Gomar Lux SA şi a administratorului Gavril Gorea pentru comiterea următoarelor infracţiuni: abuz de încredere prin fraudarea creditorilor, infracţiuni de fals în înscrisuri, infracţiuni de spălare de bani şi infracţiuni la legea societăţilor comerciale”.
Totodată, acţionarii Iproeb SA sunt anunţaţi că firma s-a constituit parte civilă şi a formulat în acelaşi timp cerere de admitere a creanţelor în Dosarul nr. 240/112/2014 aflat pe rolul Tribunalului Bistriţa-Năsăud.
Vorbim despre intrarea în faliment a companiei Gomar Lux, cauză judecată de Secţia a II-a Civilă de Contencios Administrativ şi Fiscal, în acest proces având loc deja cinci înfăţişări, ultima în data de 13 ianuarie 2015 când s-a decis o amânare până în data de 5 mai a.c. Administrator judiciar provizoriu este Ultralex SPRL.
Gomar Lux SA (înfiinţată în 1992) şi-a cerut falimentul în toamna anului trecut menţionând că are datorii de 86,67 milioane lei. Compania a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri de 163,6 milioane de lei şi un profit net de circa 260.000 de lei, după ce în 2012 raportase afaceri de 120 de milioane de lei şi un profit net de circa 600.000 de lei.
În septembrie 2014, Gomar Lux a cerut deschiderea procedurii simplificate de faliment, susţinând că „din actele contabile ale societăţii rezultă incapacitatea de plată a acesteia în condiţiile în care are datorii totale de 86,6 milioane de lei şi activitatea pe care o desfăşoară – comerţ cu ridicata al altor maşini şi echipamente – a încetat din cauză că solicitările pentru aceste tipuri de servicii/produse au coborât sub limita la care costurile proprii de funcţionare mai puteau fi acoperite”. Din valoarea totală a datoriilor, firma înregistra la data de 30 iunie 2014 restanţe de plată în valoare cumulată de 5,4 milioane de lei către buget.
De asemenea, societatea figurează şi în evidenţele Centralei Incidentelor de Plăţi cu instrumente de plată refuzate la plată în valoare totală de 3,4 milioane de lei. Din această sumă, circa 331.000 de lei reprezintă valoarea a două incidente majore cu cecuri, ambele emise în august 2014, iar 1,6 milioane de lei suma a 93 de incidente de plată majore cu bilete la ordin. Totodată au mai fost înregistrate şi 75 de incidente de plată minore cu bilete la ordin, în valoare totală de 1,4 milioane de lei. Toate sunt înregistrate în august şi septembrie 2014.
Sursa foto: Facebook Grupul Gomar
Pe porumbeii astia azi maine cred ca-i vedem la beci si averea confiscata si scoasa la licitatie . Cand vezi ce datorii si ce incidente de plata au , te apuca ameteala . 10 ani de acum incolo vor avea locul de munca in salile de judecata iar dupa aia , Dumnezeu cu mila .
Toata ingineria financiara intre firmele din grup a fost pusa la cale de către marele lichidator Vartic de la Ultra lex.Poate DNA-ul îl cauta si pe marele golan….
Dane , termenul de „inginerie financiara „e mult prea elevat . Mai potrivit este sa le spui tepe , inselatorii , fraude , escrocherii , sparle , combinatii , sarlatanii , ghidusii , etc . Asa se fac marile averi in Romania , numai ca dupa aia vine reversul medaliei si legea compensatiei nu te iarta .
Domnul a dat, Domnul a luat 🙂 Inapoi la strung ha ha ha ha
Paula ..nu stii ce vorbesti…se vede cat esti de invidioasa…Acest Gorea nu a fost niciodata la strung,il cunosc prea bine…dar vorba aceea..Nu mor caii,cand vor lupii..
v-asi spune eu povesti de povestit dar…………………..am o jena.
Mai raul adrian , daca ai ceva de spus spune ca ai dreptil la opinie , daca nu … nu mai comenta aiurea , laso-n sfecla .
mai bine ………o las in sfecla.
Nu va bucurati de necazul unuia, roata se invarte pentru fiecare! Azi sunt ei jos, maine voi si nu stii de unde sare ajutorul! Poate chiar de la cel in care astazi arunci cu piatra! Mai bine asteptati sa iasa adevarul la iveala si apoi dati cu parerea!
Ba să ne bucurăm de necazul hoţilor.