Ofițerul de poliție judiciară Adrian Crăciunescu se află în prezent în arest la domiciliu după ce Curtea de Apel Cluj a decis să admită contestațiile formulate de către acesta împotriva a două încheieri penale, ambele ale judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj, pe care le-a modificat parțial.
Astfel, instanța a decis să înlocuiască măsura arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 24 de zile, începând cu data de 15 iulie 2020, până la data de 07 august 2020, inclusiv.
În această perioadă, Adrian Crăciunescu nu are voie să părăsească adresa de domiciliu. Trebuie să se prezinte în fața organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemat. De asemenea, i s-a interzis să comunice cu mai mulți martori.
Potrivit unui comunicat al DNA, în completarea comunicatului nr. 332/VIII/3 din 09 iunie 2020, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a lui Adrian Crăciunescu la data faptelor ofițer de poliție judiciară în cadrul Inspectoratului de poliție al județului Bistrița Năsăud, pentru săvârșirea infracțiunilor de: trafic de influență, abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată și uzurparea funcției ca infracțiune asimilată celor de corupție.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
”În data de 30 mai 2020, ofițerul de poliție C.A. ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 2.000 euro sub pretextul remiterii acesteia unui procuror ce avea în instrumentare un dosar penal în care soțul persoanei respective avea calitatea de parte vătămată. Concret, inculpatul a promis că va interveni pe lângă magistrat în vederea urgentării soluționării cauzei respective și pentru schimbarea încadrării juridice a faptei cercetate. La data de 8 iunie 2020, inculpatul a primit de la aceeași persoană suma de 3.000 lei în scopul intervenției promise, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante. În perioada ianuarie – mai 2020, în contextul instrumentării a două dosare penale, ce-i fuseseră repartizate spre soluționare, inculpatul C.A. a pretins și primit de la două persoane (subiecții procesuali) suma totală de 4.350 lei sub pretextul că urmează să dispună și să achite două expertize judiciare. În realitate, banii au fost însușiți de către inculpat. Anterior, înainte de repartizarea unuia dintre cele două dosare și tot pentru efectuarea unei expertize, inculpatul C.A. solicitat și primit de la o persoană suma de 2.780 lei. Și de această data, banii au fost însușiți de către inculpat. Dosarul a fost trimis spre Bistrița-Năsăud cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză”, se arată în comunicatul DNA.
Ia 2 ani, scrie o carte despre miscarile sindicale, iese in 8 luni si pe urma se bucura de pensia speciala. In ce tara traim!?
Da. Arest la domiciliu, care de fapt e amărâta aia de vilă cumpărată cu salarul de bugetar! Suntem unii care am vrea să mai stăm pe la casele noastre cu familia dar trebuie să muncim pt. a susține amărâții ăștia arestați !