Economie Social

AFACERI Rombat e cea care vrea să vândă pachetul majoritar de acțiuni unui investitor din Africa de Sud

Firma interesată să cumpere 55% din pachetul majoritar de acțiuni de la Rombat este Metair Investment Limited din Africa de Sud care deține mai multe companii din industria de automobile.

Potrivit unor surse Timp Online, a existat deja o întâlnire între directorul companiei, Ioan Repede, Dorel Goia (care deține peste 40% din  acțiuni) și reprezentanții Metair în care s-a convenit, de principiu, ca tranzacția să aibă loc vara aceasta și să aibă o componentă fixă și una variabilă legată de performanțele pe care le va avea Rombat SA. Cei de la Metair au vizitat fabrica din Bistrița, dar și pe cea de la Copșa Mică, după care au venit cu o ofertă de preț pentru acționarii Rombat.

Potrivit surselor noastre, oferta făcută primelor trei grupuri de acționari (Dorel Goia, Ioan Repede și management) ține cont de EBITDA (un indicator al performanțelor financiare ale unei companii –n.r), compania din Africa de Sud urmând să facă pași în achiziționarea a 55% din pachetul de acțiuni al Rombat doar dacă la 1.08.2011 valoarea EBITDA nu va fi mai mică de 2,8 mil euro.

Viceprimarul Andrei Rusu a spus vineri că o firmă mare din Bistrița este în negocieri pentru vânzarea pachetului majoritar și a atras atenția că există riscul ca investitorul străin să închidă fabrica de la Bistrița și să lase oameni fără locuri de muncă. Rusu a refuzat să spună despre ce firmă este vorba.

Firma Rombat este considerată reprezentativă pentru județul Bistrița-Năsăud fiind considerată o companie serioasă și profitabilă. În perioada 2009 -2011, Rombat a deținut și deține 12% din piața Franței , 5% din piața Italiei și, începând din 2010, a intrat și pe piața Germaniei.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.