Actualitate Recomandări

Aglomeraţie la Bursa AJOFM. Leoni, cel mai mare angajator

Peste 600 de locuri de muncă vacante au fost oferite astăzi, la bursă, şomerilor din judeţ, jumătate dintre ele de către Leoni. Compania germană de cablaje auto a angajat, numai anul acesta, peste o mie de muncitori inclusiv din judeţele limitrofe după ce a deschis o nouă fabrică. În timp ce oamenii au dat din nou buzna să se angajeze la această companie, restul firmelor s-au plâns că nu au pe cine recruta.

”Au fost prezenţi 75 de agenţi economici, care au oferit 621 de locuri de muncă vacante. La aceasta bursă au participat 745 persoane, pe lânga şomerii indemnizaţi şi neindemnizaţi înscrişi în baza de date a agenţiei remarcându-se şi elevi din clasele terminale de la Liceul Tehnologic Agricol Bistriţa şi Liceul Tehnologic de Servicii Bistriţa, pentru care aceasta bursă a fost primul contact cu piaţa muncii. De asemenea, au participat 10 persoane private de libertate aflate în Penitenciarul Bistriţa, care execută pedeapsă în regim deschis şi semideschis. Dintre persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, 285 au fost selectate în vederea interviului de angajare, care se va desfaşura ulterior la sediul angajatorului. Rezultatele finale privind încadrarea în muncă urmare a bursei, vor putea fi cuantificate peste o lună”, a precizat AJOFM BN.

Directorul AJOFM Bistriţa-Năsăud, Otilia Râpan, a declarat pentru Timp Online că la bursă au fost oferite peste 600Otilia Rapan AJOFM de locuri de muncă vacante dintre care 39 pentru absolvenţi cu studii superioare.

„Leoni recrutează în continuare, are foarte multe locuri de muncă vacante anunţate. Ce mi s-a părut exatrordinar a fost că, de data aceasta, am avut numeroase solicitări şi din partea altor angajatori să le rezervăm standuri la bursă. Iniţial, am avut 45 de angajatori, dar zilele trecute am sărit de 60. Rând pe rând s-au tot anunţat la bursă. Din păcate, lumea nu prea vrea să se angajeze. Şomeri mai sunt. La sfârşitul lunii martie, aveam în evidenţă 4800 de şomeri, iar circa 1885 sunt indemnizaţi”, a spus Otilia Râpan.

Conform sursei citate, în judeţul nostru, rata şomajului este de sub 4% datorită angajărilor masive pe care le-a făcut Leoni, aproape o mie de persoane în ultima perioadă. Numai la bursa de astăzi, firma a căutat să angajeze 300 de muncitori, inclusiv necalificaţi.

Gena Gheorghiu, referent resurse umane, a explicat pentru Timp Online că Leoni doreşte să angajeze 300 de bursa leoni 1muncitori, doi mecanici, doi tehnicieni-test şi doi electromecanici.

„Avem nevoie de oameni cât mai mulţi pe partea aceasta. Luăm şi necalificaţi fiindcă avem un program de dezvoltare şi ne ocupăm de ei. Suntem o firmă serioasă, le oferim un loc de muncă stabil, salariu la timp, tichete de masă, transport gratuit, deci au unele beneficii care îi ajută. Pe parcurs pot evolua, iar cei care îşi doresc mai mult pot promova. Anula cesat am angajat în jur la o mie de persoane”, a spus Gena Gheorghiu.

În timp ce oamenii au dat buzna să se angajeze aici, reprezentanţii altor companii s-au plâns că nu au pe cine să recruteze fiindcă nu mai există forţă de muncă dispusă să muncească în alte companii. În cazul în care sunt totuşi oameni interesaţi, aceştia nu sunt calificaţi sau au pretenţii salariale exagerate.

ACTUALIZARE Potrivit AJOFM, la aceasta bursă au participat 745 persoane, pe lângă şomerii indemnizaţi şi neindemnizaţi înscrişi în baza de date a agenţiei, remarcându-se şi elevi din clasele terminale de la trei licee din Bistriţa pentru care aceasta bursă a fost primul contact cu piaţa muncii. De asemenea, au participat 10 persoane private de libertate aflate în Penitenciarul Bistriţa care execută pedeapsă în regim deschis şi semideschis. Membrii din Consiliul Consultativ al AJOFM Bistriţa – Năsăud au participat şi ei la bursă.

Dintre persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, 285 au fost selectate în vederea interviului de angajare, care se va desfaşura ulterior la sediul angajatorului. Rezultatele finale privind încadrarea în muncă urmare a bursei, vor putea fi cuantificate peste o lună.

bursa AJOFM 1 bursa AJOFM 2 bursa AJOFM 3 bursa AJOFM 4

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.