Cursul a cuprins 720 ore de pregătire, din care pentru teorie au fost alocate 240 de ore, iar pentru practică 480 de ore.
Pregătirea teoretică a avut loc la sediul instituţiei conduse de Otilia Râpan, iar cea practică la agenţi economici din judeţ.
Competenţele dobândite în urma absolvirii acestui program de calificare sunt: pregătirea antreurilor calde şi reci, pregătirea fripturilor, pregătirea gustărilor calde şi reci, pregătirea mâncărurilor din carne, pregătirea mâncărurilor din legume, orez, ouă, paste făinoase, pregătirea preparatelor lichide, prepararea dulciurilor (deserturilor), prepararea fondurilor glace, prepararea mâncărurilor din peşte şi fructe de mare, realizarea acţiunilor de supervizare şi control, realizarea aluaturilor de bază, realizarea salatelor, realizarea sosurilor, comunicarea la locul de muncă, desfăşurarea muncii în echipă, aprovizionarea cu materii prime şi auxiliare a locului de muncă, asigurarea condiţiilor igienico-sanitare, organizarea cadrului general de deschidere şi închidere a activităţii secţiei, prevenirea poluării mediului, întocmirea documentelor specifice.
În decembrie, rata şomajului era de 4,80%, din care 4,53% femei şi 5,05% bărbaţi.
Începând cu luna august, numărul şomerilor înregistraţi a început să crească odată cu înregistrarea absolvenţilor de învăţământ, astfel ca la finele lunii decembrie, din totalul de 6.643 de şomeri înregistraţi (4.539 indemnizaţi, 3.0005 femei), 1.079 sunt absolvenţi, ceea ce reprezintă 16,24 % ,în mod preponderent absolvenţi de studii medii.
Rata şomajului în 2013: ianuarie – 5,27%, februarie – 5,40%, martie – 5,23%, aprilie – 5,03%, mai – 4,69%, iunie – 4,35%, iulie – 4,41%, august – 4,40%, septembrie – 4,29%, octombrie – 4,50%, noiembrie – 4,66%, decembrie – 4,80%.
Adaugă comentariu