”Am făcut recepţia personal la fiecare cameră, toate sunt puse la punct şi în regulă, cu gresie, faianţă, centrală, calorifere, mobilier de baie, într-un stadiu de curăţenie foarte bun. Ne-a costat 264 de euro metrul pătrat, cu centrală termică, cu toate dotările, din care aproximativ 100 de euro pe metrul pătrat am primit de la Guvern. 264 de euro/mp înseamnă inclusiv utilităţile, branşamentele, aducţiunile de gaz, apă, inclusiv ceea ce n-am făcut încă, viabilizarea infrastructurii rutiere şi pietonale, pe care o vom face după ce finalizăm ultimul bloc. Blocul nr. 1 încă nu e început, o să-l licităm în toamna aceasta, n-am avut niciun fel de participare de la Guvern şi n-am putut să-l facem de unii singuri. Anul viitor se va construi şi acest bloc. Eu sper să începem şi construcţia celorlalte nouă blocuri care sunt mai peste drum, înspre linia ferată, pe un teren de aici”, a declarat primarul Ovidiu Creţu, care a fost întâmpinat cu aplauze de noii chiriaşi. Unora dintre ei le-au dat lacrimile când au intrat în casă nouă.
Edilul Bistriţei a afirmat că a recepţionat miercuri încă un bloc de locuinţe sociale. ”Este la fel ca acesta, cu 20 de apartamente, însă faza următoare să aprobăm lista cu cei care se mută prin hotărâre de Consiliu Local. Noi avem o listă cu ordinea aprobată, dar acum venim cu apartamentul 1 – familia cutare. Din cei 20 unii sunt cu un copil, unii cu trei, sunt persoane cu handicap şi trebuie repartizaţi la parter, pe cei cu mulţi copii trebuie să-i pui în apartamente mai mari, că sunt şi cu o cameră, şi cu două, şi cu trei. Se face o listă care va fi supusă aprobării Consiliului Local în şedinţa extraordinară din 15 octombrie. Imediat după aceea semnăm contractele şi le dăm cheile”, a adăugat el.
Ovidiu Creţu i-a rugat pe locatari să păstreze cum trebuie apartamentele: ”Adaptaţi-vă la viaţa în comun, pentru că altfel lucrurile pot degenera. Trebuie să beneficiaţi de şansa care vi se dă, un apartament bine pus la punct, bine finisat, cu o chirie foarte mică şi cu utilităţi câte consumaţi. Profitaţi de ea pentru a da o viaţă mai bună copiilor voştri. Credeţi-mă, sunt sute care stau la rând să primească o locuinţă. Nu vreau să se întâmple cazuri cum se mai întâmplă şi la aceste blocuri, nu-şi plătesc apa şi din cauza asta se închide pe o scară întreagă. Vom găsi soluţii să-i evacuăm pe cei care fac aşa ceva”.
Numărul de familii cu venituri modeste care s-au mutat în casă nouă în ultimii ani a ajuns acum la 260.
Din aprilie 2011 şi până astăzi, Primăria Bistriţa a dat în folosinţă 9 blocuri cu 260 de locuinţe sociale: Subcetate, bloc nr. 10 (40 de unităţi locative, aprilie 2011); Subcetate, bloc nr. 11 (40 / ianuarie 2012); Subcetate, bloc nr. 12 (40 / ianuarie 2012); Viişoara, bloc nr. 8 (30 / februarie 2012); Viişoara, bloc nr. 9 (30 / februarie 2012); Viişoara, bloc nr. 7 (30 / 21 mai 2012); Viişoara, bloc nr. 2 (15 / 7 iunie 2013); Viişoara, bloc nr. 6 (15 / 7 iunie 2013); Viişoara, bloc nr. 2 (20 / 9 octombrie 2013).
Oare dacă s-ar muta chiriaşii ANL din Viişoara în locul „asistaţilor sociali” din Subcetate şi „socialii” din Subcetate s-ar muta în Viişoara nu ar fi bine?
Si primarul să facă un parteneriat cu primarul din Baia Mare ca să-i explice el cum se face cu oferirea de libertate maximă într-un spaţiu „marcat” cu gard/zid de beton …
Încă un succes înspre eternizarea edilului Creţu în scaunul pe care-l ocupă. Votanţii fideli sunt acum la adapost, soarta noastră a ajuns în mâinile lor. Sunt nouă blocuri, în curând 10, iar in ritmul acesta, in vreo 4 mandate Creţu-liene, cu avântu-i luat, oraşul acesta va deveni unul al asistaţilor social, dispuşi doar să stea pe balconul locuinţei primite moca si să scuipe seminţe pe ritm de manele în capul ălora de-or mai rămâne să mai muncească pentru ei şi să mai poată să suporte această umilinţă.
Cine pricepe fenomenul, cu siguranţă va căuta o cale de evadare, căci asistatii social deja au dat sfoară între neamuri, prieteni şi cunoscuţi, de prin împrejurimi sau de prin alte părţi, cum că la Bistriţa e rost de case moca în schimbul voturilor, iar viitorii azilanţi abia aşteaptă semnalul pentru a-şi etrniza statutul de bistriţeni onorabili, rezolvând astfel problema demografică a acestui burg cu talente europene, părăsit de saşi şi cucerit de romulani.
Să fie într-un ceas cu cuc!
corect dl. Dan. foarte corect. eu nu mai spun nimic , ca si asa am spus destule pina acum [aici si pe unde am avut ocazia] , un singur lucru vreau doar sa mai adaug : asa au procedat comunistii [cind au venit la putere]. asta mi-a spus-o bunicul meu .in rest sa avem sanatate sa putem munci [noi astia citi mai sintem] ca sa-i tinem in spate. ca daca si noi ne facem asistati sociali sau pensionari de boli imaginare sau chiar someri , atunci i va tine dnl. si dna Cretu din salariile lor . asa sa fie !!
Sa va fie rusine,celor care nu apreciati eforturile acestui primar cu o inima mare ,pt toata lumea