”Cred că toți care își doresc un altfel de oraș e bine să spună cât mai clar acest lucru, fie că vorbim de partide, presă, societate civilă, mediu privat. Trebuie să înlocuim ridicolul cu bunul gust, megalomania cu dezvoltarea durabilă, stridentul cu esteticul, iar pentru asta este nevoie de toți într-un proiect comun. Nu cred că mai putem accepta să ne fie prezentate reparațiile unei clădiri sau ale unui parc ca mari realizări. Nu cred că cineva care a vizitat orașele Transilvaniei, din Banat, mai poate susține actuala administrație. Timișoara, Arad, Alba Iulia, Brașov, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Oradea sunt exemple de bună guvernare locală, orașe europene care atrag zeci sau sute de mii de vizitatori”, a scris pe Facebook Alin Seserman.
”La un pic peste 100 de km de noi s-a construit o sală polivalentă cu peste 7.000 de locuri unde am văzut-o pe Simona Halep în competiție cu alte nume din top 20 la tenis, am văzut echipa de handbal a României câștigând în fața campioanei mondiale, europene și olimpice, Norvegia. Între timp la Bistrița se aplaudă că au fost vopsite scaunele din șubreda sală polivalentă. Tot la 120 km de noi s-a construit un stadion de peste 30.000 de locuri, unde peste două săptămâni vom urmări echipa de fotbal a României în fața campioanei, Spania. La Bistrița fotbalul e în liga a V-a și sportul în general e în agonie de câțiva ani buni. Tot acolo, la Cluj, are loc Untold-ul, care adună 70.000 de spectatori pe zi, festivalul Jazz în the park, Electric Castle și multe alte evenimente urbane, de amploare internațională, cu impact real. Tot acolo au fost construiți km de autostradă și centuri ocolitoare și la sud și la nord și la est și la vest, iar la noi de aproape zece ani se vând povești bine împachetate. În orașele din jurul nostru lucrează zeci de mii de IT-iști și nu numai în companii cu valoare adaugată mare, care aduc milioane de euro comunității. La Bistrița parcul industrial realizat cu milioane de euro este gol-goluț. Despre piste de biciclete, puncte termice modernizate, asfaltări de străzi în cartierele noi de locuințe, despre estetic în urbanism ce să mai vorbim?”, a adăugat el.
Consilierul municipal PNL spune că e nevoie de o alianță a partidelor de centru-dreapta. ”Ce e de făcut? Ce am spus și în urmă cu câteva luni. Alianța partidelor de centru-dreapta. Schimbările se fac în alegeri, iar alegerile dintr-un singur tur îngreunează schimbarea. Zilele acestea cred că tot mai mulți au conștientizat că relansarea competiției pentru Primăria Bistrița se poate realiza doar prin asumarea unui proiect comun al partidelor care susțin schimbarea. Fără susținerea unui candidat comun, șansele ca PNL, PER, MP, PNȚCD, FDGR, M10 să eșueze în alegerile locale sunt mari. Primul pas s-a făcut. Toate aceste formațiuni își doresc o altă administrație, o nouă viziune pentru dezvoltarea orașului. Fiindcă politic suntem în criză de timp, al doilea pas trebuie să se realizeze în următoarele zile și anume stabilirea unui acord comun și formarea unei alianțe pentru desemnarea unui singur candidat în baza unui sondaj de opinie”.
Alin Seserman a precizat că în ultimele două luni a purtat discuții ”foarte bune” cu Cristian Țetcu (președintele PER), Ionuț Simionca (președintele MP), Thomas Hartig (președintele FDGR) și Ezechil Sighiartău, noul președinte al PNȚCD: ”Era bine ca aceste discuții să aibă loc la nivelul conducerilor județene pentru ca lucrurile să se așeze mai bine. Suntem la două luni și câteva zile de alegeri, iar partidele de dreapta încă n-au avut nicio întâlnire, iar primii care trebuia să de-a semnalul unificării sunt reprezentanții PNL, desigur. Pe stânga lucrurile sunt clare. PSD are deja stabilit protocol cu alte formațiuni atât în țară cât și local. E limpede pentru orice cunoscător că nici un partid nu va reuși să obțină majoritatea de unul singur, prin urmare nu cred că timpul mai poate fi pierdut. Pentru ca proiectul să reușească nu trebuie pornit de la ideea că cei mici trebuie să-i susțină pe cei mari, ci cel mai bun să-i reprezinte pe toți, iar aici se pot regăsi și candidații independenți”.
”Pe scurt, am să propun conducerii județene a PNL să invite săptămâna aceasta toate aceste formațiuni (și nu numai) pentru realizarea unei platforme populare locale, care să adune toate aceste energii și să genereze schimbarea. Trebuie să fim conștienți că toate candidaturile izolate vor crește considerabil șansele ca PSD-ul să se perpetueze pentru încă patru ani la conducerea Primăriei Bistrița. Un sondaj de opinie ar putea cristaliza foarte bine opțiunile pentru un candidat sau altul în așa fel încât decizia să fie cât mai ușor de luat. Cred că ar fi păcat ca voturile bistrițenilor cu opțiuni de dreapta să se risipească și să asigure victoria lui Ovidiu Crețu. Mai mult de atât există riscul real (am observat că unii lideri politici nu-l sesizează) ca formațiuni care merită să fie reprezentate în Consiliul Local să nu treacă pragul electoral, tocmai în urma divizării masive a votului. Ar fi trist să constatăm pe 6 iunie că PSD-ul a obținut încă doi consilieri locali în baza voturilor obținute de partidele de centru-dreapta. E nevoie de o platformă comună pentru Bistrița, pentru a aduce schimbarea și a implementa proiectele cu adevărat necesare Bistriței și bistrițenilor”, a concluzionat consilierul local PNL.
Reamintim că, până acum, pentru fotoliul de primar al Bistriței și-au anunțat oficial candidatura actualul edil Ovidiu Crețu (PSD), Adrian Titieni (PNL), Ionuț Simionca (MP), Mircea Archiudean (independent).
Fiti cuminti ca va dau de stire ca mai avem un candidat iepure pro pesedeu. Toniuc Alex. il manca-n freza . Cica este si functionar public.