Politică

Alin Seserman: Până şi la capitolul denumiri de străzi Primăria Bistriţa e neinspirată

Consilierul local Alin Seserman, prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Municipale PDL, crede că Primăria Bistriţa este ”cel puţin neinspirată” în privinţa atribuirii denumirii unor străzi din cele 47 nou formate în urma extinderii intravilanului, precizând că o serie de de străzi poartă numele unor reprezentanţi ai socialismului, nu şi ale unor personalităţi precum Eliade, Cioran, Steinhardt.

”Până şi la capitolul denumiri de străzi Primăria Bistriţa este cel puţin neinspirată. Din când în când se vine cu liste noi de străzi cum e cazul următoarei şedinţe. O să avem strada Cătinei, strada Holdei. Avem şi reprezentanţi de seamă ai socialism-comunismului, gen C. D. Gherea în centrul oraşului. Personalităţi ca Eliade, Cioran, Țuţea, Nichita Stănescu, N. Steinhardt nu apar. Nici Nicolae Iorga sau Grigore Antipa. Poate contracarăm socialismul cu Carol I, Iuliu Maniu, Corneliu Coposu, Ion. I. C. Brătianu. Mai sunt şi alţii”, a scris pe Facebook consilierul municipal Alin Seserman.

În şedinţa de joi, Consiliul Local Bistriţa va atribui denumiri de străzi noi în Bistriţa şi localităţile componente, 47 la număr, în urma aprobării noului Plan Urbanistic General şi extinderii intravilanului.

Cele 47 de străzi noi se vor numi: Valea Scurtă, Saturn, Mercur, Uranus, Orion, Galaxiei, Astrelor, Podirei, Sub Coastă, La Haldă, Vinului, Steininger, Izvorul Sărat, Brădetului, Valea Stegii, Baholţ, Haiducului, Cicoarei, Holdei, Spicului, Valea Stânelor, Iazului, Valea Măgheruşului, Cailei, Aluniş, Crizantemei, Matei Corvin, Vlad Țepeş, Bogdan Vodă, Iancu Jianu, Brâncoveanu, Agrişului, Zmeurei, Struguraşului, Cătinei, Izvorul Rece, Căprioarei, Gen. Wilhelm Zehner, Cpt. Oniga Pompei, Mrş. Leonida Pop, Bisericii, Valea Slătiniţei, Răchitei, Cărpiniş, Agricultorilor, Pepinierei, Ştiubei.

4 comentarii

  • Strazile care vor fi botezate sunt strazi marginale… fara importanta…cred ca nu se pot da nume cu rezonanta unor capete de strazi …..fara a intra in derizoriu….

  • Dintre denumirile ce urmeaza a fi atribuite noilor strazi se remarca una, si anume Steininger. Numele vine de la -altadata- renumitul vin de Steininger, produs din struguri din soiul feteasca regala, cultivati pe dealul cu acelasi nume din Viisoara. De altfel si numele de Viisoara se trage tocmai de la viile plantate de sasii stabiliti in imprejurimile Bistritei. Din pacate renumitul vin premiat cu aur la mai multe concursuri internationale si care a dus faima Bistritei in lume a devenit o amintire si in curand un nume de strada, cu toate ca Viisoara exista, dealul Steininger cu sol pietros si expozitie sudica, exista si el, dar din pacate nu mai exista sasii. La fel se intampla si cu renumitele livezi de meri. In curand si merele de Bistrita vor ajunge o amintire. Poate de aceea, primarul a recurs la mulajele de mere cu care a impanzit orasul. Vrea sa ramana in istorie un fel de „Praslea cel voinic si merele de… plastic.

  • Dle consilier Seserman este bine ca ridicati aceasta problema. Dar spuneti-ne cine sunt cei care propun astfel de nume, dupa ce criterii, putem sa-i cunoastem cu numele ca sa stim si noi. Care este regula de a da nume unor strazi, ca pina la urma aceste nume ne si caracterizeaza. Probabil ca niste oameni fara cultura, fara educatie suficienta se ocupa de asa ceva si noi ne uitam cum niste prosti isi dau cu parerea. Oare nu ar trebui consultate institutiile de cultura, de educatie, organizatiile culturale, medicale, stiintifice, etc.?

  • Este corectă observaţia lui CETATEAN.
    În schimb aş vedea schimbate numele fără relevanţă, rămase din timpurile de tristă amintire ˝Independenţei˝, ˝Republicii˝, ˝Decebal˝ poate chiar ˝Piaţa Unirii˝ date unor artere importante cu numele personalităţilor recunoscute ale Bistriţei-Năsăud, Liviu Rebreanu, George Coşbuc, Andrei Mureşanu, etc. Spre exemplu Decebal + Andrei Mureşanu să devină în totalitate Andrei Mureşanu. Republicii să devină Liviu Rebreanu. Poate în loc de Independenţei să fie George Coşbuc… Pare a fi… mai de la noi…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.