Actualitate Recomandări

Alte două camioane cu ajutoare de la Humanity Hub-ul din Bistrița au ajuns la Kiev și Cernăuți

După izbucnirea războiului din Ucraina, Tășuleasa Social și Johanniter-Unfall-Hilfe e.V. au creat Humanity Hub. În ultima săptămână, alte două camioane au plecat din hub-ul de la Bistrița cu destinația Ucraina, mai exact în Kiev și Cernăuți, anunță asociația. Ajutoarele constau în alimente, medicamente și alte bunuri de maximă necesitate.

Cu 50 de transporturi, Johanniter a adus peste 600 de tone de medicamente, materiale medicale, articole de igienă și alimente în Ucraina, România și Republica Moldova începând cu 24 februarie. Aceste bunuri de primă necesitate au fost în mare parte donații din partea unor mari companii germane precum BayWa, ATU, TEVA/Ratiopharm sau MAN. Pentru a putea procesa cantitățile enorme, au fost înființate depozite de aprovizionare la Heidenau, în Saxonia și, desigur, la Bistrița, în România, unde este Humanity Hub.

Mai mult, în cooperare cu Johanniter (filiala Lauf), Flughafenverein München e.V. a colectat un total de 40 de tone de ajutoare, iar o bună parte dintre ele au ajuns în hub-ul Bistrița. Ajutoarele includ medicamente, bandaje, pături, scaune cu rotile, dezinfectanți, articole de igienă, baterii, saci de dormit, lumânări.

”Trebuie să îi menționăm pe prietenii noștri de la SIR (Langenzenn) și PUR (Penzberg) care fac mult bine și cu care avem o legătură specială: și la bine și le greu, am făcut întotdeauna lucruri bune împreună. Îi simțim aproape, indiferent de kilometri dintre noi. Mulțumim și comunității din Ergheim, în frunte cu primarul Dieter Springmann! Au călătorit 1.400 de km până la hub-ul nostru, pentru a descărca aici pachetele pe care le-au adunat în comunitatea lor. De curând am primit un mesaj care ne-a arătat dorința de implicare a „Vinzenzgemeinschaft Eggersdorf”, o societate a Saint Vincent de Paul, din Eggersdorf lângă Graz, Austria. Ne-au contactat pentru că ne-au găsit pe Social Media și au realizat că Humanity Hub este locul unde vor să transporte ajutoare umanitare pe care ei le-au adunat. Humanity Hub este un proiect internațional. Și e normal să fie așa. Umanitatea nu are granițe. Toată lumea face ce știe mai bine pentru a fi de ajutor. Asta facem și noi. Vă mulțumim tuturor!”, este mesajul Asociației Tășuleasa Social.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS