Actualitate

Alte patru cazuri de gripă, inclusiv o fetiță de 2 ani și 7 luni, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița

Patru pacienți internați la Spitalul Județean de Urgență Bistrița au fost diagnosticați cu gripă. Este vorba despre o fetiță de 2 ani și 7 luni, o femeie în vârstă de 58 de ani, una de 68 de ani și un tânăr de 31 de ani.

– o fetiță în vârstă de 2 ani și 7 luni din Prundu Bârgăului, care a fost internată la Secția Pediatrie în data de 23 februarie, iar în urma confirmării virusului gripal tip A a fost transferată la Secția Boli infecțioase în data de 25 februarie;

– o femeie în vârstă de 58 de ani din Bistrița Bârgăului, care a fost internată în data de 24 februarie la Secția Boli infecțioase cu diagnosticul: suspiciune gripă; pneumonie interstițială; insuficiență respiratorie, în cazul căreia a fost confirmată prezența virusului gripal de tip A în data de 25 februarie;

– un bărbat în vârstă de 31 de ani din Bistrița, care a fost internat în data de 24 februarie la Secția Boli infecțioase cu diagnosticul: suspiciune gripă și suspiciune pneumonie, în acest caz fiind confirmat virusul gripal tip B în data de 25 februarie;

– o femeie în vârstă de 68 de ani din Bistrița, internată în data de 18 februarie la Secția Boli infecțioase cu diagnosticul: enterocolită cu Clostridium difficile, în cazul căreia a fost confirmat virusul gripal tip A în data de 25 februarie.

Reamintim că la Spitalul Județean de Urgență Bistrița a fost instituită carantină, accesul aparținătorilor și vizitatorilor fiind interzis. ”Facem apel la înțelegerea acestora, rugându-i să respecte măsurile adoptate”, se mai arată în comunicatul SJU Bistrița.

Încă un caz de gripă fusese confirmat la o pacientă internată la SJU Bistrița: o femeie în vârstă de 83 ani, din localitatea Mititei, comuna Nimigea, care a fost diagnosticată la internare cu stare septică, bronhopneumonie acută, infecție a tractului urinar, encefalopatie metabolică, lacunarism cerebral, demență mixtă, insuficiență renală cronică, după care a fost confirmat diagnosticul de gripă tip A. Pacienta a fost transferată în 24 februarie la Secția Boli Infecțioase.

Anul acesta s-au înregistrat trei decese pe fondul virusului gripal tip A și al bolilor asociate la pacienți internați la Spitalul Județean de Urgență Bistrița: bărbat de 67 de ani (loc. Livezile), decedat la Secția ATI; femeie de 64 de ani (loc. Beclean), decedată la Secția ATI; bărbat de 62 de ani (loc. Bistrița), decedat la Secția ATI. Pacienții nu fuseseră vaccinați antigripal.

În Bistrița-Năsăud a mai fost un deces cauzat de gripă. Este vorba de un bărbat de 56 de ani, care nu era internat în spital.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.