Actualitate

Alte investiții prin PNRR aprobate pentru Bistrița

Ministerul Dezvoltării a aprobat încă o serie de proiecte prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), printre care se află și unele pentru municipiul Bistrița:

  • ”Creșterea eficienței energetice a clădirii Căminului Cultural Ghinda” – 978.288,17 lei prin Valul Renovării
  • ”Creșterea eficienței energetice a clădirilor – Școala Generală Sigmir” – 1.326.839,94 lei prin Valul Renovării
  • ”Creșterea eficienței energetice a clădirii Grădiniței cu program normal nr. 16, str. Cerbului nr. 27 – 1.218.701,03 lei prin Valul Renovării
  • ”Extindere sistem de management al traficului în municipiul Bistrița, etapa 2” – 5.858.013 lei prin Fondul Local

”Finanțare de peste 3,5 milioane lei prin PNRR pentru reabilitarea Căminului Cultural Ghinda, a Școlii Generale din Sigmir și a Grădiniței de pe strada Cerbului! Pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor, municipalitatea va demara, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, lucrări de reabilitare a încă trei obiective din Bistrița și cartierele aparținătoare. Și la aceste clădiri vom înlocui tâmplăria exterioară, vom termoizola pereții, vom instala soluții de ventilare naturală pentru aerisire și pentru evitarea apariției condensului. Instalațiile de distribuție a agentului termic și de iluminat vor fi modernizate și vom folosi sisteme de alimentare cu energie din surse regenerabile. Includem aici și corpurile de iluminat fluorescent și incandescent cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, inclusiv tehnologie LED. Odată cu aceste intervenții, vom efectua și lucrări conexe de reparații la acoperișuri, fațade, trotuare, instalațiile electrice și vor fi amenajate stații de încărcare pentru vehicule electrice”, spune primarul Ioan Turc.

Pentru componenta Valul Renovării s-a încheiat deja selectarea proiectelor depuse în cadrul primului apel de proiecte și a început selecția celor depuse în cea de-a doua rundă. Totodată, a început și evaluarea proiectelor depuse în cadrul celei de-a doua runde de apel pentru Fondul Local, dar în perioada următoare vor mai fi anunțate și proiecte finanțate care au fost depuse în prima rundă.

VEZI ȘI:

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.