Social

Amenajarea parcului din Lechința, în linie dreaptă

În luna septembrie încep lucrările de amenajare a spațiului verde din parcul modern care se conturează la Lechința, a precizat primarul Romeo Florian.

”Ce părere aveți despre viitorul spațiu verde care se va amenaja în Lechința (parcul de lângă biserica ortodoxă)? Lucrările vor începe în luna septembrie și se vor finaliza în aproximativ 5-6 săptămâni”, a notat pe Facebook primarul comunei Lechința, Romeo Florian, care a postat și imagini din tema de proiectare.

1 parc lechinta desen 2 parc lechinta desen 3 parc lechinta desen 4 parc lechinta desen

În Lechința sunt în derulare proiecte de aproximativ 1,5 milioane euro: sediu nou pentru Primărie, parc modern în centrul comunei, asfaltare de străzi, amenajarea de parcări, o piață agro-alimentară modernă. Acestora li se adaugă construcția grădiniței cu program normal și prelungit, investiție pentru care a fost alocată de la Guvern, în 2014, suma de 1,3 milioane lei pentru deblocarea lucrărilor.

5 parc lechinta desen 6 parc lechinta desen 7 parch lechinta desen 8 parc lechinta desen

De curând, parcul din centrul comunei Lechinţa a fost reamenajat. Zona a fost împrejmuită, are gazon, sunt refăcute aleile. E montat mobilier nou, dar și bănci și lampadare. Copacii au fost toaletaţi, o parte din pomi au fost înlocuiţi. Sunt montate aspersoare pentru întreţinerea gazonului şi a fost construit un foişor în mijlocul parcului, unde se vor putea oficia şi căsătorii. ”Există supraveghere video cu infraroșu și wireless gratuit pe o distanță de o sută de metri. Dacă se cere parola ajunge să scrieţi Primaria Lechinta”, a menționat Romeo Florian.

Parc Lechinta 3 Parc Lechinta prima Parc Lechinta 4 Parc Lechinta 2

Totodată, noua clădire în care vor funcţiona grădinţa cu program normal şi cea cu program prelungit este gata, urmând să fie achiziționat mobilierul. ”Este un proiect pe care l-am găsit blocat în 2008, din motive pe care nu are rost să le mai amintim. Un proiect pentru care m-am bătut foarte mult și am dorit să-l finalizez. Dumnezeu a fost alături de noi, de lechințeni. O să avem una dintre cele mai frumoase și mai moderne grădinițe din județ. O clădire în care sunt de fapt două grădinițe, una cu program normal și una cu program prelungit. La grădinița cu program prelungit avem o grupă socială de copii pentru care Primăria plătește masa copiilor. Trebuie să le mulțumesc eu personal pentru această realizare la trei oameni cu funcții importante în județ, dar și în Guvern, dar toate la vremea lor. Pe 14 septembrie 2015, copilașii noștri vor avea cu adevărat condiții europene. Din păcate, după foarte mulți ani. Pătuțul de la grădinița de sus, în care eu am dormit, încă este acolo. Pentru mine, când intru în grădiniță, apare o oarecare senzație. Sunt convins că, în 14 septembrie 2015, o să mă încerce un alt sentiment. O să văd copii si părinți fericiți! Următoarele provocări sunt Grădinița Vermeș și Grădinița Sîngiorzul-Nou (din fonduri europene)”, a adăugat primarul din Lechința.

Gradinita 4 Gradinita 3 Gradinita 2 Gradinita 1

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.