Actualitate

Amendă pentru o familie care a aruncat deșeuri pe malul Someșului. ”Fapta este și mai condamnabilă” (FOTO)

Încă două persoane, din Beclenuț, au fost surprinse abandonând deșeuri în natură, pe malul râului Someș. Acestea au fost amendate cu 10.000 de lei.

”Abandonul deșeurilor în natură este aspru sancționat de lege și nu vom tolera asemenea fapte! În loc să-și învețe copiii cum să protejeze mediul înconjurător, unii părinți aleg să fie exemple negative pentru copiii lor și-i implică în abandonarea deșeurilor în natură. Persoanele C.V. și L.T.O. din Beclenuț au fost surprinse de camerele de supraveghere instalate de inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud în timp ce abandonau deșeuri într-o zonă de pe malul râului Someș. Fapta este și mai condamnabilă în contextul în care aceste persoane au aruncat deșeurile în prezența copiilor lor. Dacă ne comportăm astfel, nu mai avem nicio șansă la un viitor bun.

Cetățenii puși în fața dovezilor de către Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud și-au recunoscut faptele și au fost amendați cu suma de 10.000 lei.

Educația cu privire la protejarea mediului și respectul pentru natură trebuie făcută atât în familie cât și la școală. Altfel nu vom putea avea o natură mai curată, un mediu mai sănătos pentru noi și pentru copiii noștri”, spune directorul ADI Deșeuri BN, Cristian Niculae.

9 comentarii

  • Câtă nesimțire, indolență și prostie este în nația asta! Când a făcut primarul din Baia Mare zid să delimiteze ghetoul l-au catalogat mulți dintre noi, nebun.
    Poi unde meritâ să trăiască ăștia, nu în ghetou?

    • Amenzi pe ei, să se sature nesimțiții dracului. Distrugem totul în jurul nostru și ne batem joc. Ce șansă mai au copii noștri dacă-i învățăm așa de acasă?
      Ei vor fi viitorii infractori.

    • Aceste lucruri se întâmplă pentru că zeci de ani autoritățile publice locale și instituțiile abilitate nu și-au făcut treaba și au permis astfel de fapte.
      Dacă nici acum în ceasul al 12- lea nu punem piciorul în prag, clar nu mai avem nici o șansă.
      Primarii nu-i amendează de frică că nu-i mai votează, garda de mediu umblă doar după șperțuri, polițiștii după împlinirea vârstei de 40 de anii își pregătesc dosarul de pensionare iar magistrații sunt cu gândul doar la pensia specială.
      Acum avem și marea alianță PSD-PNL, totul va fi bine, viitor de aur țara asta are.

  • Pacat ca acei copii nu au sansa sa primeasca educatia care trebuie. Cred ca parintii nici nu-i imping de la spate spre scoala pentru ca macar acolo sa invete ceea ce trebuie.
    Educatia inseamna totul in viata.

  • La romani nu merge cu vorba buna sau cu explicatii. La romani merge cu amenda!
    Si neamtul, englezul sau francezul pastreaza curatenia din frica de amenzi. Iar in timp aceasta frica a devenit responsabilitate. iar acum ei se bucura de peisaje frumoase, iar noi ne bucuram de peisaje pline de gunoaie.

  • Doar cand aceasta tara se depopuleaza natural si 90% din maimutoi dispar de pe aceste meleaguri atunci mediul isi va reveni.
    Depinde insa cine stinge lumina si acei 10% ramasi sa fie doar ecologisti cu educatie.
    Tara oricum merge spre auto-desfintare pana in 2100.
    Anul 2021 s-au nascut mai multi copii in diaspora decat in tara.
    Inca un record negativ pt. Romania care se pare ca este blestemata fiind prima din plutonul tarilor Europene care are absolut toate pozitiile de nedorit in ceea ce priveste viata de zi cu zi.

    • Ai vrut sa spui ceva bun si iar ai dat o n bara!
      Tu esti in aia 10 la suta alesi pe arca si eu daca m am trezit mai tarziu ca nu pun ceasul sa sune ma bagi la…exterminare!
      Halal pacifist.
      PS tu te ai gandit ca daca scapi trebuie sa sapi o gramada de gropi sa ne ingropi ca doar ai inima nePUTINincioasa…si pe deasupra si ales ca esti ecologist!!!!

  • Cu ce ma incalzeste pe mine ca cetatean faptul ca a fost amendat? Gunoiul trebuie sa-l stranga altcineva, iar amenda cine sa o plateasca? Trebuie pus la munca in folosul comunitatii macar o luna de zile, sa stranga toate gunoaiele de pe malul Somesului cu politist local, jandarm sau alta persoana care sa-l supravegheze. Asa malul Somesului va fi mai curat si poate ca asa vor intelege si acei „oameni” termenul comuniunea omului cu natura, sau ce lasi copiilor si nepotilor?

  • La fel ca și în problema PET-urilor, a deșeurilor din construcții și a resturilor vegetale soluția este la autorități. Dacă nu au fost educați copiii în acest sens, trebuie educați adulții. Educatie se poate face și cu vorba bună. Asa că, dacă autoritățile ar subvenționat (pentru o perioadă… de câțiva ani) colectarea acestor deșeuri ar putea forma o serie de obișnuințe, obiceiuri.
    Si pentru autorități: educatie nu înseamnă pliante distribuite anapoda (care ajung de obicei tot la gunoi sau pe jos).
    „Obrazul subțire cu cheltuiala se ține!”

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.