Social

Amenzi pentru abandonarea deșeurilor la ieșirea din Cușma spre Dealu Negru

Două persoane au fost amendate cu 3.000 de lei respectiv 4.000 de lei după ce au abandonat deșeuri în natură în zona de ieșire din localitatea Cușma către Dealu Negru.

ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud precizează că acțiunile Corpului de Control continuă pentru descurajarea acestor gesturi condamnabile.

”Persoanele care abandonează deșeuri în natură vor fi identificate și amendate! Inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud monitorizează permanent zonele predispuse abandonului de deșeuri în natură din județul nostru, pentru a preveni și combate acest fenomen.

În urma verificărilor de pe teren, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, au fost sancționate cu amendă persoanele T.I.V. și A.J. din localitatea Cușma, comuna Livezile, care au abandonat deșeuri în zona de ieșire din localitatea Cușma către Dealul Negru. Cuantumul amenzilor date a fost de 3.000 lei, respectiv 4.000 lei, conform prevederilor O.U.G 195 / 2005.

Suntem indignați și mâhniți de atitudinea lipsită de respect a unor concetățeni, care aleg să arate indiferență și nepăsare față de comunitatea din care fac parte și preferă să polueze natura cu deșeurile lor. În prezent, colectăm de la poarta casei toate tipurile de deșeuri, derulăm campanii de colectare a deșeurilor voluminoase și vegetale, răspundem prompt solicitărilor punctuale venite din partea cetățenilor cu privire la colectarea de diferite tipuri de deșeuri.

Vom continua acțiunile de verificare și control derulate de inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și Jandarmeria Bistrița în tot județul nostru pentru a descuraja astfel de gesturi condamnabile.

Hai să dăm valoare deșeurilor și să nu poluăm natura cu deșeuri!”, se arată în comunicatul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

6 comentarii

  • În Spania fiecare sat, comună, oraș are la ieșirea din localitate un Eco Park făcut din fonduri europene unde poți duce: moloz, mobilier, plastic, carton, găleți de vopsea, polistiren.,.. În plus ești încurajat, de fiecare data ți se cântărește și la finalul anului se face o reducere, cu cât duci mai mult cu atât plătești mai puțin. Dacă la ei se poate la noi….?

    18
  • Acesti indivizi nu pot fi numiti CONCETATENI ca nu sunt dupa chipul si asemanarea celor corecti si iubitori de MEDIU.
    Totusi pun o intrebare .
    Cand are de gand Garda de Mediu sa lucreze dupa lege si sa vedem si noi primul proces-verbal de confiscare a utilajului cu care s-a transportat gunoiul ?
    Pana atunci Felicitari ADI=deseuri si intreaga echipa de control promitem tot sprijinul nostru.

    15
    8
    • Tu când ai de gând să ne lași și să ne bucuri cu absența dumitale?
      Iar vorbești fara cap că de obicei.

      11
      19
    • Balane, ce spui este ca și când ai micționa contra vântului. Nu așa se rezolva problema. Cu acțiuni mediatico-polițienești nu se rezolva nimic, sunt prinși 1%, restul scapă, iar în natură gunoaie sunt tot mai multe.
      Fiecare primărie ar trebui să ofere gratuit un loc pentru moloz în orice cantitate. Să poată merge omul liniștit să-și duca deșeurile. Dacă nu mă crezi, fă o plimbare în natură si o să vezi.

      12
      3
  • Mosu si cu Dan habar nu aveti cum stau lucrurile.
    Prin aplicatia facuta de prietenul meu domnul director TETCU CRISTIAN s-a pus pe masa Prefectilor situatia gunoaielor urmarite prin GPS si in jud.BN avem peste 6.000 gramezi de gunoaie in natura.
    S-au depus cereri la CJ pentru cumpararea unui CONCASOR care sa sfarme materialele din constructii si s-a cerut fix treaba asta de care ziceti si voi.
    La fiecare comuna din BN loc special amenajat pentru deseurile dure din constructii.
    Nimeni din cei de la CJ si Prefectura nu au miscat un deget.
    ECOPLOGISTII mei si cu mine vor aduce tot timpul in discutii aceste cereri si nu ne vom lasa infranti.
    Intre timp voi cei ce comentati degeaba va rog sa va informati ca lumea si apoi sa dati de vina.Cum am procedat si ceea ce am cerut nu a facut-o nimeni in BN.
    Hai Noroc !

    15
    9
  • Stimate AUREL.
    Nu exista nici o solutie decat din partea autoritatilor judetului care trebuie trezite la realitate sa lucreze dupa lege.
    Ei sunt platiti de Statul Roman sa faca fix asta.
    Aurel. Nu trebuie sa vina cetateanul la CONCASOR ci masinaria aceea va sosi pe rand in locul amenajat la cele 62 de UAT-uri organizate ca la carte cu locuri imprejmuit cu gard si le va sfarma pe rand iar o banda transportoare va deserta in marile masini acest material numai bun de umplutura pe ulitele desfundate de prin sate.
    Asa trebuie vazut tot sistemul de functionare.

    2
    3
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.