Actualitate

Anca Cîrcu, eliberată din arest: Mă consider în continuare nevinovată

ȘTIRE ACTUALIZATĂ Tribunalul Cluj a admis contestația la măsura arestării preventive luată față de Anca Cîrcu, cercetată în dosarul ”Proxeneții de Tenerife”, astfel că ea va fi eliberată din arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Iată decizia Tribunalului Cluj:

Reamintim că Judecătoria Turda a emis, în 5 martie a.c., mandat de arestare preventivă pe numele Ancăi Cîrcu (38 de ani), cercetată într-un dosar de proxenetism, fiind acuzată că ar fi înlesnit practicarea prostituției de către două tinere în clubul moștenit de la fratele ei, alături de alți bărbați de la Turda.

După decizia de arestare preventivă, Anca Cîrcu spunea: ”Am aflat cu stupoare că a fost admisă propunerea de arestare făcută pe numele meu. Nu credeam sincer că în statul de drept România cineva mai poate fi privat de libertate fără nicio probă. Sper că, în ce mă privește, nu s-a comis vreo eroare judiciară și pur și simplu am fost tratată la pachet cu ceilalți inculpați, fiind cu toții arestați fără nicio diferență. Voi depune cotestație la Tribunalul Cluj, unde am înțeles că judecătorii sunt mai bine pregătiți decât la Judecătoria Turda. Îmi pun (încă) toată încrederea în justiție că va face dreptate în cazul meu”.

În Dosarul ”Proxeneții de Tenerife” s-au mai emis mandate de arestare pentru încă patru persoane, care în momentul de față nu se află în țară.

ACTUALIZARE După ce a ieșit din arest, Anca Cîrcu a scris pe Facebook:

”Îmi permit să confirm informațiile apărute în presă: astăzi, după 19 zile de detenție nelegală, Tribunalul Cluj a decis punerea mea în libertate. Mă felicit că am avut încredere în cele două doamne judecător din cadrul Tribunalului, acestea anulând hotărârea Judecătoriei Turda pe care au găsit-o ca nelegală. Din păcate, la Turda nu s-a ținut cont de nimic, nici de lipsa probelor, nici de copilul meu de 2 ani, nici de faptul că arestarea se dispune în cele mai excepționale cazuri, cu precădere în cazul infracțiunilor violente.

Mă consider în continuare nevinovată și am încredere pe mai departe că voi fi achitată. Deși am stat arestată 19 zile, dosarul de urmărire penală nu cuprinde probe împotriva mea. Eu rămân tulburată de faptul că Parchetul a formulat o asemenea acuzație împotriva mea.

Sper că arestarea mea nelegală a fost primul și ultimul derapaj făcut față de mine și pe viitor procesul va fi unul corectt. Fac din nou același apel pe care l-am făcut înainte de arestarea mea: rog în special mass-media să permită actului de justiție să se desfășoare normal, fără presiuni nejustificate.

Cu toate acestea, mulțumesc celor care m-au sustinut în toată această perioadă și celor care au scos la lumină abuzul făcut împotriva mea. Mă bucur că mă voi reîntâlni cu copilul meu care, din fericire, are o vârstă care sper că nu-i va permite să-și amintească acest episod sumbru din viața noastră”, a spus Anca Cîrcu.

https://www.facebook.com/carcu.vioricaancuta/posts/3813333505368300

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.