Angajații Spitalului Județean de Urgență Bistrița vor fi obligați să poarte echipamente de culori diferite, pentru a putea fi identificați cu ușurință. ”Am inițiat procedura de achiziție pentru echipamente medicale, ne dorim ca personalul să poarte un anumit tip de echipamente. Dă și un aer așa de noblețe, dacă vor fi îmbrăcați astfel vor arăta bine, dar mai mult decât atât va fi o identificare vizuală foarte facilă”, a declarat într-o conferință de presă managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany.
El a detaliat: ”Ne place sau nu, infirmierei îi place să se creadă asistentă, asistentei îi place să se creadă medic. Acest lucru nu va mai fi posibil după ce vom introduce aceste echipamente medicale, când îl vezi știi că e asistent, brancardier sau infirmieră. Vor fi echipamente pe diferite coduri de culori. Medicii vor fi în alb, asistentele medicale vor avea bluza înflorată iar asistenții medicali vor fi unicolor, într-o culoare acvamarin, infirmierele în violet, îngrijitoarele de curățenie în roșu. Va fi o primă identificare. Deci dacă la un moment dat o persoană îmbrăcată în violet vine și vă spune să nu luați paracetamol că e mai bine altceva, n-o băgați în seamă”.
Cheltuielile cu personalul au o pondere de 74% din totalul veniturilor spitalului, a afirmat Gabriel Lazany într-o conferință de presă în care a prezentat bilanțul pe 2018: ”Comparativ cu alte spitale similare din țară, stăm bine, am văzut spitale care au 80-85-90% cheltuieli salariale. Spitalul realizează venituri pe activitatea medicilor, ea este cea cuantificată și remunerată. Datorită investițiilor făcute, suntem capabili să oferim servicii medicale de calitate și acest lucru se vede, migrația pacienților din Bistrița către cele două centre universitare a scăzut fantastic”.
Lazany a mai spus că ”spitalul fără infecții este o poveste, nu există spital fără infecții. Ele există, trebuie să fim conștienți, și încercăm prin diferite măsuri să le combatem pe cât posibil. Aceste măsuri se văd în activitatea investițională prin materialele și echipamentele pe care le utilizăm în reabilitare. La tot ce am construit la placarea pereților s-a folosit un material cu efect bactericid permanent. Săptămâna viitoare se finalizează licitația la dezinfectanți, prin care vor fi amplasate în toate clădirile spitalului aproximativ 600 de dozatoare cu dezinfectanți”.
Directorul DSP Bistrița-Năsăud, dr. Anca Andrițoiu, a menționat că ”nicăieri în lume nu există spitale fără infecții asociate actului medical”: ”Sunt peste 100 raportate anul acesta de către Spitalul Județean. Nu se poate să nu existe, în continuare se fac tratamente cu antibiotice, aceasta este una dintre cauzele care pot duce la infecții”.
Președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, a declarat că investițiile la SJU Bistrița vor continua și anul acesta. ”În 2019 urmează investiții revoluționare la spital, la momentul potrivit veți vedea, după ce terminăm o să le prezentăm. Mai avem câțiva pași de făcut spre lucruri care vor schimba fundamental viziuni. Ne dorim să acoperim și o gamă de servicii medicale cât mai mare. Vom face investițiile necesare pentru ca servicii care astăzi sunt oferite doar de clinicile de specialitate din centrele universitare să poată fi oferite și aici. Ne dorim ca această categorie de servicii medicale care nu pot fi oferite de Spitalul Județean de Urgență Bistrița să fie foarte mică, doar de înaltă calificare, pe care nu ni le putem permite. Am făcut anul trecut investiții de peste 1 milion de euro din bugetul CJ pentru dotarea cu echipamente, anul acesta vom face mai mult. Este obligatoriu ca atunci când avem un pneumofiziolog ultracalificat să îi asigurăm și echipamentele necesare, așa că vom achiziționa și un videobronhoscop, spre exemplu”.
Raportul de activitate prezentat de managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany:
VENÍT, -Ă, (1) venituri, s. n., (2) veniți, -te, s. m. și f. 1. S. n. Sumă de bani care revine unei persoane sau firme dintr-o activitate prestată sau din proprietatea deținută, într-o perioadă de timp; câștig, beneficiu. ◊ Venit național = indicator macroeconomic al rezultatelor activității (anuale) reprezentând suma veniturilor încasate de posesorii factorilor de producție care participă direct sau indirect la producție. 2. S. m. și f. Persoană care vine, se prezintă undeva, la cineva. ◊ Nou venit = persoană sosită de curând undeva, la cineva. – V. veni.
….
trebuie specificat in tabelele alea colorate ca VENITURI are intelesul 2
adica…bani…veniti de undeva!!!
Beneficiul este rezultatul pozitiv al bugetului de venituri și cheltuieli, respectiv plusul rămas prin reducerea cheltuielilor, în cazul când banii din partea de venituri sunt cheltuiți cu chibzuință, fără a afecta calitatea actului medical, ceea ce este foarte greu de realizat, mai ales în condițiile unei economii naționale cu o creștere economică cu o dinamică bazată pe minciună, care apar datorită nechibzuinței administratorilor incompetenți care se folosesc de cifre inventate.
vargate nu aveti?
prin rotatie!
Uite o idee buna ,asa nu vor mai incurca nici pacientii plicurile.Clar cel alb pentru medic va fi mai consistent ,cele imbracate in bluza inflorata pe langa ciocolata si cafea vor primi si flori iar cele mai slab pregatite vor fi imbracate in rosu,nu de alta dar sa nu uite culoarea partidului care le-a angajat si nu doamne fereste sa voteze cu altii.
PAREREA MEA!
Domnule director, fantastic = cf. DEX – Care nu există în realitate Si: fabulos; viziuni = Percepție vizuală; imagine, reprezentare; Vedenie, nălucire. – deobicei reprezentări ale ideilor văzute în vis, așa că va trebui să dormiți mult să obțineți ”…lucruri care vor schimba fundamental viziuni.” În altă ordine de idei, infecțiile nosocomiale într-adevăr sunt aproape imposibil de lichidat, deoarece lupta pentru obținerea substanțelor potrivnice bacteriilor este mult prea lentă față de modificările la care sunt în stare bacteriile în procesul lor de adaptare cu ”armele” cu care se luptă împotriva lor. A doua cauză, că după spusele doamnei Anca Andrițoiu sunt foarte aproape de adevăr, în tratamente se folosesc antibiotice care nu mai au efecte asupra bacteriilor adaptate și în loc să le stârpească ele le înmulțesc. Și încă ceva, la actuala dezvoltare a medicinei, nu încercați să repetați greșeala făcută de către Nicolae Ceaușescu, care a inventat ideea ”socialismului multilateral dezvoltat”, că putem realiza orice, dar n-a ținut cont de costurile cu care se obțin unele produse, servicii care au devenit atât de specializate încât acolo costurile sunt mult mai mici pentru un act medical identic, realizat acolo unde încă nu există o astfel de specilizare. Lăsați visurile, viziunile la o parte și încercați să trăiți în realitatea vieții contemporane !!!
DACA TOTI AVETI FURNIZORUL DE UNIFORME VA ROG SA GENERALIZATI UNIFORMELE LA TOATE INSTITUTILE DE STAT…
la primarii dati si cateva vargate!!!
la parlament doar….vargate!
la guvern propun halate…dar usa din spate de la fiecare minister sa dea direct …la penitenciar!!!
Chestia cu infirmierele în roșu e dementială. Numai ele sunt psd.iste în tot spitalul?
Infirmierele vor fi in violet , ce citeşti Bălane ? Te lasă şi ochii fiindcă mintea te.a lăsat demult .
Urat din partea voastra sa atacati asa un om, care chiar a facut ceva pentru judetul nostru. Avem un spital cum rar gasesti in tara. Vad ca muriti de ciuda ca sunt oameni care lasa ceva in urma lor.
Sa va fie rusine!
doar ca deja vorbeste …ca un pesedist!