Actualitate

Anul școlar începe cu inspectori și directori noi. Mai sunt situații incerte în anumite licee și la CJE

Inspectorul școlar general Aurelia Dan și-a preluat, de miercuri, funcția în care a fost numită cu delegație, iar din aceeași zi, echipa de inspectori de la Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud s-a întregit cu câteva nume noi.

Prof. Florian Filip va fi inspector de istorie, geografie, socio-umane, Elena Andron – inspector pentru învăţământul primar, prof. Elena M. Cîmpan -inspector limbi moderne, prof. Cătălina Sucilea – inspector pentru dezvoltarea resurselor umane, iar prof. Rodica Drăguş a fost numită inspector de educaţie fizică.

De asemenea, din 1 septembrie, director adjunct la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa va fi prof. Monica Sas, fost director al Centrului Judeţean de Excelenţă.

Prof. Octavian Guiu va conduce ca director adjunct Liceul cu Program Sportiv Bistrița.

De asemenea, Roxana Kovacs a fost numită director al Casei Corpului Didactic de către Ministerul Eduicației.

La Colegiul Național ”Petru Rareș” din Beclean nu a fost numit deocamdată niciun director, Aurora Corăbian, al cărui nume a fost vehiculat că ar putea ocupa funcția, anunțând că nu dorește acest lucru, o situație similară fiind și la Târlișua, unde se caută un profesor interesat să preia conducerea școlii.

”În acest moment este vacant postul de la Centrul Județean de Excelență și pe această funcție nu am nominalizat încă pe nimeni pentru că aș vrea să mă consult cu colegii mei de specialitate, să facem o listă de colegi buni, cu performanțe, și să alegem într-un consiliu de administrație viitor. Este o funcție care nu implică degrevare, adică ore mai puține, dar cât de repede vom avea și acolo un nume. Toate aceste detașări în interesul învățământului au valabilitate un an școlar, dar până la organizarea concursului care este anunțat pentru luna octombrie. Ne dorim să fie un concurs serios”, a spus inspectorul general Aurelia Dan.

O primă ședință cu directorii de școli va fi săptămâna viitoare.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS