Economie Social

Apa potabilă ajunge în mai multe localități din județ printr-un proiect european

Furnizorul de apă potabilă și canalizare din Bistrița-Năsăud, SC Aquabis SA, investește circa 345 de milioane de lei în în tratarea și distribuția apei potabile precum și în colectarea și tratarea apelor uzate la nivelul județului Bistrița-Năsăud, majoritatea banilor provenind din fonduri europene

Potrivit unui comunicat al companiei, dat luni publicității, Aquabis a semnat un contract pentru reabilitarea și extinderea conductelor de transport și aducțiuni apă potabilă în sistemul zonal de alimentare cu apă Bistrița cu  SC Hidroconstrucția SA. Valoarea contractului este de peste 32 de milioane de lei urmând a fi finalizat până la sfârșitul anului 2013.

Lucrările ce vor fi realizate în cadrul acestui contract vizează extinderea aducțiunii pe rețeaua Podirei – Șintereag în lungime totală de 11,5 kilometri, a unui rezervor de înmagazinare cu stație de pompare, a unei stații de clorinare pentru dezinfecția apei.


Totodată, Hidrocontrucția va mai lucra la extinderea aducțiunii între Șintereag și Nimigea de Jos pe o distanță de 9,2 km, zonă în care va monta de asemenea un rezervor de înmagazinare și o stație de clorinare pentru dezinfecția apei.

Contractul mai prevede extinderea aducțiunii între Nimigea de Jos și Cociu (11 km), reabilitarea aducțiunii între Bistrița și Crainimăt în lungime totală de peste 8 km și reabilitarea conductelor de transport apă potabilă în municipiul Bistrița

Lucrările fac parte din proiectul major finanțat din Fondul de Coeziune, proiect care cuprinde investiții în tratarea și distribuția apei potabile, precum și în colectarea și tratarea apelor uzate la nivelul întregului județ Bistrița-Năsăud.

Costul total al întregului proiect este de 344 328 828 lei. Sursele de finanțare sunt după cum urmează:  265 021 291 lei – grantul din Fondul de Coeziune,   40.532.668 lei – subvenția de la bugetul de stat,  6.235 795 lei – subvenție de la bugetul local și 32.539 074 lei – asigurați de către SC Aquabis SA, printr-un credit.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS