Actualitate Social

Aproape 20.000 de pachete cu ajutoare alimentare vor fi distribuite în Bistrița-Năsăud

La nivelul județului Bistrița-Năsăud s-a demarat recepția și depozitarea, în centrele puse la dispoziție de primării, a tranșei a VI-a de pachete cu ajutoare alimentare primite în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României, informează Instituția Prefectului.

Programul contribuie la consolidarea coeziunii sociale prin distribuirea de alimente de bază (sub formă de pachete alimentare) și produse de igienă către persoanele cele mai defavorizate.

Ajutorul European prin POAD este completat de schemele naționale care se adresează persoanelor aflate în situații dificile de trai.

Recepția alimentelor POAD la nivel de județ se va finaliza în data de 24 martie, iar cele 19.818 pachete vor putea fi ridicate de către beneficiari de la primăriile de domiciliu.

Ridicarea personală a produselor alimentare sub formă de pachete se face în baza prezentării actului de identitate valabil, verificării identităţii persoanei pe listă şi a semnării de primire a pachetului de către destinatarii finali.

Beneficiarii acestor pachete sunt:

a) membrii familiilor și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

b) membrii familiilor beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

c) persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform OUG nr. 84/2020 și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

Implementarea și monitorizarea programului POAD la nivelul județului se realizează de către grupul de lucru constituit prin Ordinul Prefectului din care fac parte responsabili din cadrul autorităților publice locale, serviciilor publice deconcentrate și Instituției Prefectului.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS