(FOTO) „Am început decolmatarea și explorarea izvorului 6, izvor al nostru, al sîngeorzenilor. După perioada de explorare se va putea exploata în avantajul comunității prin amenajarea de scalde sau, de ce nu, îmbutelierea acestuia!”, anunţă administrația orașului într-o postare pe Facebook.
În urmă cu un an, Primăria Sîngeorz-Băi anunța că deține licență pe un izvor de apă minerală (Izvorul 6), SC Hebe SA cedând un perimetru în care se află Izvorul 6, care are cel mai mare debit de borcut. Ca urmare, Primăria Sîngeorz-Băi va derula ”Proiectul de refacere a mediului pentru lucrările de exploatare a apei minerale naturale din perimetrul Sîngeorz-Băi, Izvorul 6”, în valoare de 65.500 de lei.
Lucrările de amenajare și captare a apei minerale terapeutice presupun: verificare tehnică, curățare, decolmatare și punere în producție a Izvorului 6, decolmatare și amenajare a aducţiunii, captare a Izvorului 6, protecţie a captării.
Apele minerale de la Sîngeorz-Băi sunt carbogazoase, hopotone, clorosogice, calcice, magneziene și slab feruginoase. Aceste ape sunt indicate în tratarea gastritelor, ulcerelor gastrice hipo și hiperacide. De asemenea apele minerale se folosesc și în tratarea bolilor hepatice și a bilei. Studii din anul 1974 au dovedit efectul apelor minerale de la Sîngeorz-Băi asupra gutei prin cură internă și externă. Bioxidul de carbon mofetic este folosit în tratarea circulației sanguine periferice. Tratamentul cu inhalații este folosit în vindecare afecțiunilor căilor respiratorii superioare: rinite alergice, bronșite și bronșite astmatice. Tratamentul injectabil cu apă de la izvoarele 2 și 9 vindecă alergiile. Mineralizarea este cuprinsă între 6 și 12 g/litru. Pentru a face o comparație, Marea Neagră are în medie 16gr/litru.
Sursa foto: Facebook Primăria Sîngeorz-Băi
Adaugă comentariu