Terenul Colegiului Naţional ”Liviu Rebreanu” a găzduit duminică un eveniment de promovare a tirului cu arcul, organizat de Clubului Sportiv Mushin Dojo din Bistriţa. Dacă în antichitate trasul cu arcul era folosit în luptă sau la vânătoare, acum a ajuns probă sportivă la Jocurile Olimpice şi activitate de agrement.
În judeţ, câţiva oameni de profesii diferite, dar cu preocupări comune, s-au unit pentru a transforma pasiunea trasului cu arcul în artă. Antrenorul Doru Danileţ a arată cât de importantă este concentrarea pentru ca săgeată să atingă ţinta. Demonstraţiile de tras cu arcul au stârnit uimire şi curiozitate printre cei aflaţi în public.
“Trasul cu arcul reprezintă, dincolo de artă, un sport care te poate dezvolta fizic şi psihic şi îţi oferă o variantă sănătoasă de petrecere a timpului. Pentru a trage cu arcul nu ai nevoie de cunoştinţe complicate, acest sport se poate practica la orice vârstă, am văzut la o competiţie de acest gen un bărbat de 72 de ani”, a spus Nicu Predescu.
În Bistriţa acest sport se practică la Clubul Sportiv Mushin Dojo, de două ori pe săptămână. “Tircul cu arcul poate fi destul de costisitor dacă oamenii îşi cumpără echipamentul lor, dar ce este ieftin în ziua de azi? Un curs la club cu echipament costă 100 de lei, fără echipament 50 de lei”, a declarat preşedintele Clubul Sportiv Mushin Dojo, Bogdan Todică.
Potrivit site-ului www.tircuarcu. ro, arcul este cea mai redutabilă armă a istoriei, cea mai longevivă, cea mai uşor de utilizat. „Deşi războaiele moderne au evoluat incredibil, iar animalele sunt tăiate acum în abator, arcul continuă să ne fascineze, să ne atragă prin eleganţa şi simplitatea lui, dar şi prin eficienţa incredibilă. Deşi există în prezent arme incredibil de precise, ceva indescifrabil ne atrage către arc, ne atrage către tirul cu arcul ca sport nobil, ca sport al gentlemanilor”, se menţionează pe acest site.
Julia Popa
Pe pagina noastră de Facebook puteţi vedea mai multe fotografii.
Era bine daca am fi stiut de eveniment cu cel putin o zi inainte…