Argila este considerată un adevărat panaceu. Egiptenii foloseau argila pentru a grăbi cicatrizarea rănilor, cunoscând deja caracteristicile sale antiseptice şi hemostatice. Odată cu apariţia industriei farmaceutice, însă, argila a intrat într-un con de umbră, reapariţia ei fiind semnalată în timpul primului război mondial, atunci când solicitările de medicamente au devenit foarte mari, iar formele de tratament modern erau rare.
Lucian Farkas de la SC Romcosimpex SRL Râciu, prezent la Târgul de Florii şi Paşti de pe pietonal, ne-a spus că argila untoasă albastră a fost descoperită în comuna Râciu, la 26 de km de Târgu Mureş, în urma exploatării unui zăcământ de argilă galbenă.
Potrivit acestuia, analizele conţinutului mineralogic efectuate la Institutul de cercetări şi Proiectări Miniere MINESS din Cluj-Napoca au arătat faptul că argila albastră de Râciu are în componenţa sa nu mai puţin de 41 de minerale (macrominerale) şi oligoelemente (argint, aluminiu, bor, brom, clor, cupru, calciu, crom, fier, fosfor, germaniu, iod, magneziu, mangan, molibden, potasiu, rubidiu, sodiu, seleniu, siliciu, sulf, titan, vanadiu, zinc etc.), fiind cu adevărat unică în lume.
Conform sursei citate, medicul şi cercetătorul bulgar Ivan Iotov a studiat mult timp argila albastră şi a stabilit că aceasta are acelaşi câmp de vibraţii ca şi celulele sănătoase din corpul uman şi că este capabilă să echilibreze câmpul slăbit al omului. Aşa se face că specialiştii au decretat că argila albastră de Râciu este foarte benefică în tratarea următoarelor afecţiuni: amigdalită, colită, acnee, fibrom uterin, depresie postpartum, tahicardie, sindrom de oboseală cronică, bruxism, osteoporoză, epilepsie, furunculoză, icter, pancreatită, steatoză hepatică, parazitoză intestinală, ulcer gastro-duodenal, gastro-duodenită, gingivită, paradontoză, candidoză sistemică şi/sau sistemică, spondiloză lombară şi cervicală, hemoroizi, cataractă, blefarită, litiază urinară, hepatită, hipertensiune arterială, hipotensiune arterială (reglează tensiunea), psoriazis, nevroză, icter, alcoolism, dermatoză, ulcer varicos, artrită, varicelă, infecţie urinară, adenom de prostată, toxemie intestinală, gastrită, helicobacterioză (infecţie cu helicobacter pylori), sinuzită, cuperoză, reumatism, vaginită şi cancer, în principal, dar nu numai.
Iată care sunt modalităţile de folosire a argilei albastre:
1. Cura internă cu lapte de argilă, pentru detoxifiere şi echilibrare – La un pahar de apă de minim 100 ml sau maxim 250 ml se adaugă o linguriţă rasă de argilă şi se lasă de seara până dimineaţa. Dimineaţa, pe stomacul gol, cu minim 30 de minute înainte de micul dejun, se agită apa cu linguriţa pentru a obţine apa argiloasă tulbure, numită şi lapte de argilă. Se bea laptele de argilă, apoi se prepară un nou pahar cu lapte de argilă, în acelaşi fel, care se bea cu 30 de minute înainte de masa de prânz, iar la prânz se prepară un nou pahar cu lapte de argilă, care se bea cu 30 de minute înainte de cină ş.a.m.d., timp de minim 21 de zile consecutiv., cu o pauză de şapte zile (după cele 7 zile de pauză se continuă cura cel puţin trei luni de zile, fără pauză).
2. Cura externă – Pentru anumite afecţiuni, pe lângă cura internă este indicat şi un tratament de uz extern care să completeze efectele acesteia. Cura externă constă în cataplasme/împachetări, comprese, măşti cosmetice şi băi de argilă.
Adaugă comentariu