Cultură

Artista Ada Milea a fost desemnată de cluburile Rotary din Bistriţa ”Omul anului 2014”

Actriţa Ada Milea a fost desemnată ”Omului anului 2014” de către Rotary Club Bistriţa şi Rotary Club Bistriţa Nosa cu ocazia sărbătorii a 110 ani de existenţă Rotary. La evenimentul care a ajuns la cea de-a cincea editie a participat şi primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, care a primit acest premiu în 2012.

Potrivit unor fotografii postate pe pagina de Facebook a preşedintelui Clubului Rotary Club Bistriţa Nosa, Marsineta Vaida, la ceremonie a participat şi primarul Ovidiu Creţu.

”Rotary Club Bistriţa împreună cu Rotary Club Bistriţa Nosa au sărbătorit cei 110 ani de existenţă Rotary printr-un eveniment aflat la a V-a ediţie, respectiv acordarea Premiului ”Omul anului”. În acest an premiul a fost acordat artistei Ada Milea”, a notat Marsineta Vaida.

În cadrul evenimentului ”Premiul Anual Rotary” este omagiatăa o personalitate locală care s-a remarcat în plan profesional în anul precedent. Premiul pe 2013 a fost primit de elevul Rareş Buhai şi profesorul Constantin Gălăţan, cel pe 2012 a fost decernat primarului Ovidiu Creţu, iar în 2011 laureat a fost prof. univ. dr. Andrei Marga.

Ada Milea (39 de ani) a absolvit Colegiul ”Liviu Rebreanu” Bistriţa, iar mai târziu – Universitatea de Artă Teatrală din Târgu Mureş – actorie, cu rolul ”D-na Quickly” din ”Nevestele vesele din Windsor” de Shakespeare. A fost actriţă la Teatrul Naţional din Târgu Mureş, apoi a devenit artist independent.

A primit Premiul special al juriului la Festivalul Internaţional de Teatru de la Piatra Neamţ pentru muzica din filmul ”Eu, când vreau să fluier, fluier”, Premiul special al juriului la Festivalul Humorror pentru muzica spectacolului ”Trilogie belgradeană” de Biljana Srbljanović, Premiul criticii la Gala UNITER 2006, Premiul special pentru muzică de teatru la Gala UNITER 2008.

A realizat coloana sonoră a unor spectacole la numeroase teatre. Discografie: ”Aberaţii sonore”, ”Republica Mioritică România”, ”No Mom’s Land”, ”Absurdistan”, ”De ce fierbe copilul în mămăligă”, ”Apolodor”, ”Quijote”, ”Quixote (English Version)”, ”Nasul”, ”Inventar”, ”The Island”.

Ada Milea a concertat ultima oară la Bistriţa în 23 februarie, la Sinagogă, în spectacolul ”Concert cu bucăţi de concerte”, alături de Anca Hanu, Bobo Burlăcianu şi Cristian Rigman.

Ada milea 2 Ada Milea 3 Ada Milea 4 Ada Milea 1

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS