Primăria Bistrița intenționează să înceapă lucrările de asfaltare luna viitoare, atunci când va fi pornită și stația de producere a mixturilor asfaltice de pe str. Victor Babeș, care creează disconfort celor din zonă. Municipalitatea anunță că o va muta în afara orașului de îndată ce va expira autorizația provizorie eliberată de Agenția pentru Protecția Mediului.
”Stația de asfaltare se va deschide undeva în aprilie, după care vor începe asfaltările. Stația de asfaltare a Primăriei are o autorizație provizorie, eliberată de Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud pe 5 ani. Nu e normal unde e amplasată, e într-o zonă realitiv centrală a municipiului, la mai puțin de 100 de metri de blocurile care sunt de cealaltă parte a râului. Prin preluarea afacerii LDP, care va fi gestionată de Business Park Bistrița Sud SRL, intenționăm să relocăm întreaga bază și activitate de producere a asfaltului către Parcul Industrial, iar stația de asfalt să o relocăm tot acolo ca să avem două, cea a Primăriei și cea a LDP, așa încât atunci când se face service sau au probleme de funcționare să nu fim descoperiți”, a declarat primarul Gabriel Lazany într-o emisiune la postul local AS TV.
El a menționat că cetățenii i-au spus încă din timpul campaniei electorale că își doresc ca toate străzile să fie asfaltate.
”Prioritatea numărul unu a municipalității este a oamenilor: asfaltarea străzilor. În paralel va trebui să mergem și cu o dezvoltare sănătoasă a scheletului stradal al municipiului întrucât peste 90% dintre străzile nou create sunt înfundate, nu duc nicăieri. Trebuie să facem zone noi de legătură între cartierele orașului, chiar am descoperit un studiu din 2007 a unor universitari de la UBB, care, după 18 ani, este de mare actualitate. Prevede o rețea de comunicare stradală din Sigmir către Valea Căstăilor, între Valea Căstăilor și Drumul Tărpiului, între Slătinița și Nepos, Slătinița și Livezile, între DN 17 și Ghinda, din Ghinda către Jelna. Toate acestea trebuie conectate cu noile străzi”, a spus primarul.
Primarul a mai spus că în această perioadă vor fi și sparte anumite străzi pe care se fac lucrări prin Masterplanul de apă și canal: ”Din păcate, multe dintre străzile care au fost asfaltate pe repede înainte din motive electorale, acum vor trebui săpate pentru că trebuie schimbată rețeaua de apă și canal. Operatorul a venit și a cerut de la Primărie aviz de intervenție pe 57 de străzi“.
Reamintim că stația actuală de producere a mixturilor asfaltice, model 2022, a înlocuit-o pe cea veche, produsă și montată în 1968, când producția era de 8-10 tone pe oră, însă în ultimii ani nu putea produce mai mult de 2 tone pe oră.
Stația nouă este o instalație prevăzută cu filtrare automată cu saci, complet computerizată, care poate funcționa în lunile în care temperatura exterioară este de minim 5 grade. Bitumul este adus în cisterne speciale și descărcat prin conducte etanșe.
Cele 60 de tone de mixturi asfaltice pe oră se produc la o umiditate de 3-4%. Malaxorul procesează 1.000 kg de material/șarjă, iar timpul de elaborare a unei șarje este de 45 de secunde. Gospodăria de bitum are încălzire cu ulei diatermic, pentru a ține materialul la o temperatură optimă o perioadă mai lungă de timp. Puterea instalată este de 192 kW.
Stația poate fi operată și automat, și manual. Valoarea achiziției a fost de 4,2 milioane lei.
Incepe marea pacaleala
Şi va începe cu strada Tabără sau Lempeş sau altă stradă prin pădure nu cu străzile de pământ din mijlocul oraşului care de zeci de ani nu au nici o urmă de asfalt
Măcar puneţi stratul de uzură dacă nu sunteţi în stare de mai mult.
Asfaltați odadă pentru traficul Autovehiculelor strada Codrişor că suntem de tot circu în rahatul ăsta de oraş nu mai avem pe unde circula . Sunteţi de tot circu fiindcă staţia de asfalt este la doi paşi iar în zonă nu sunt locuiţe şi strada se poate asfalta foarte uşor pe timpul zilei cu bani primăriei.
https://www.youtube.com/watch?v=QnrnFK2oxHk&list=PLjA9lNX_fbYkVcf5oodOx6s5gxZsn37GI&index=9&pp=iAQB
Sa vedeti curti de „bugetari” asfaltate cu material din renumita statie…
Asa s-a procedat si pana acum…mergeau rabele cu mixturi asfaltice ca sa se asfalteze ulita unde locuieste al lui X sau Y, ca e prieten cu primarul si isi rupe masina cand intra in curte…celelalte strazi – PRAF.
Centura (RENUMITA a „baronului” Raducu) e sparta toata…dupa cateva zile circulate pe aici, trebuie sa duci masina la service, ca toate bat pe ea…
Sa îi spună careva domnului primar că autorizația de mediu nu e pe 5 ani! In cazul in care nu se aplică viza ANUALA este anulată!
Deci cineva va șoptește greșit domnule Lazany!
Oricum chiar daca se muta se poate muta simplu , se Face proiectul se menționează utilajele, tortul se eliberează autorizație noua și se muta ce ii așa greu? Bine e mai ușor să vorbim și să ne dăm inteligenti și punctuali dar uite că ne aflăm doar în treabă.
Si la harcana va rog …
Cine ia soptit si lui Turc ca poate amplasa statia de asfalt fara nicio problema.
Ma intreb cine a platit amenda catre mediu, cel care ia soptit adica marele specialistt din primarie?
Joaca barbuncul in continuare aceleasi loaze, iar organigrama se va finaliza dupa ce se aranjeaza toate lipitorile si pupincuristi partidului.
O sa avem o mare surpriza cand o sa aflam cine sunt incoronati sau mentinuti ca sefi.
Poate că primarul coboară de la el de pe deal de pe Alunului și va merge să vadă că actualul amplasament al LDP este la doar 5 metri peste stradă de blocurile de la Penny şi doar la 0 m adică gard în gard de viitorul hipermarket Kaufland.
https://timponline.ro/ce-firma-va-trece-la-primaria-bistrita-pentru-ca-asfaltarile-sa-se-faca-repede-si-ieftin/
Poate ne spun domnii de la mediu cum poluează sau nu doresc sa îi deranjeze pe colegii din primărie?!?!
Apropo o trecut un an de când pe cei de la DNA îi caută DNAul le acasă? Ce sa mai întâmplat de de atunci cu ei? Totul bine?
Domnule primar eu știu că vă ia stresul cînd auziți de strada viorelelor .dar totuși cînd vă gândiți că ar trebui asfaltata .Exista de zeci de ani .avem toate utilitățile ,inclusiv conductele de gaz îngropate .Oare totuși nu este timpul sa asfaltați și strada viorelelor ?Cite sute de ani trebuie sa mai treacă ? Va rog sa și răspundeți la întrebare . Mulțumesc anticipat !