Actualitate

Asociaţia Bistriţa Civică a adunat ONG-urile la aceeaşi masă. Ce s-a discutat

Asociaţia Bistriţa Civică, condusă de Florin Chereji, a adunat, joi seara, mai multe organizaţii nonguvernamentale locale la aceeaşi masă în vederea stabilirii unei strategii de colaborare pe termen lung. ONG-uri care activează în domeniul tineretului, social, al mediului, dar şi civic au fost de acord că scopul tuturor este comun, acela de a schimba în bine societatea bistriţeană.

Au răspuns invitaţiei adresată de Asociaţia Bistriţa Civică mai multe ONG-uri din Bistriţa, cum ar fi Centrul Creştin Onisim Bistriţa în care sunt găzduite persoane care au fost private de libertate, Asociaţia Prosocial, Asociaţia Tineri pentru Comunitate, Asociaţia Impact, Fundaţia Inocenţi, Asociaţia Harta Verde, Grupul de Acţiune Locală GAL Ruralis, Asociaţia Amazoanele bistriţene.

Fiecare participant la dezbatere a prezentat, pe scurt, activitatea ONG-ului, dificultăţile cu care se confruntă şi a venit cu idei pentru o viitoare colaborare între structurile nonguvernamentale. Cei mai mulţi dintre participanţi s-au plâns că accesează cu greu fondurile de la Primăria Bistriţa şi Consiliul Judeţean întrucât e nevoie de o cantitate foarte mare de documente care necesită mai mult efort decât implementarea în sine a proiectelor.

Mai ales reprezentanţii Asociaţiei Harta Verde au arătat că, în condiţiile unei birocraţii atât de stufoase, nu le rămâne decât să facă voluntariat pur în sensul să activeze după-amiaza şi în timpul liber fiindcă nu au posibilitatea să-şi abandoneze locurile de muncă pentru a fi activi numai în cadrul ONG-urilor, deşi şi-ar dori acest lucru.

Toţi participanţii la dezbatere au ajuns la concluzia că o colaborare între ONG-uri nu poate fi decât bună. Ca urmare, s-a stabilit să aibă loc întâlniri periodice, să existe un grup de lucru online şi chiar să fie tipărite pliante cu datele de contact ale organizaţiilor la care să aibă acces cei care doresc servicii specializate.

ONG 2 ONG 3 ONG 4 ONG 5

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS