Actualitate

Ateliere de Vară Şotron pentru copiii din Viişoara, Subcetate, Teaca şi Rodna

Copiii din Viişoara, Teaca, Rodna, dar şi din cartierul Subcetate vor avea ocazia să înveţe lucruri interesante la Atelierele de Vară Şotron pe care Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud le va organiza luna viitoare în parteneriat cu Asociaţia OvidiuRo.

Miercuri, cadre didactice din toate localităţile menţionate au început la Şcoala Gimnazială Viişoara un program de formare susţinut de reprezentanţii organizaţiei.

Inspectorul şcolar general Camelia Tabără a declarat că i-a întâlnit pe reprezentanţii Asociaţiei OvidiuRo la Cluj, la o conferinţă, a fost încântată de activităţile pe care le organizează şi i-a invitat şi la Bistriţa.

„Am reuşit să ne mobilizăm să-i aduce la Bistriţa pentru formarea colegilor noştri care, din 15 august până în 31 Camelia Tabara isjaugust a.c., vor face Ateliere de Vară Şotron cu activităţi interactive şi atractive pentru copii în localităţi în care părinţii nu îi duc în vacanţe. E o abordare integrată foarte bine gândită, un cadru general pe care fiecare îl nuanţează cu specificul locului. Au materiale suport excepţional de bine realizate pe care le primim din această colaborare. Astăzi, la Şcoala Gimnazială Viişoara, la cursurile de formare sunt prezenţi colegi din Rodna, Teaca, Viişoara pentru ciclul preşcolar. Încercăm să facem şi în cartierul Subcetate o grupă de elevi pentru ciclul primar. Aceste ateliere sperăm să fie pregătitoare pentru şcoală. Am ales zonele în care avem probleme cu copiii rromi, cu copiii care nu frecventează şcoala, cu copii care au risc de abandon şi atunci trebuie să încercăm toate metodele să îi educăm, iar bătălia se câştigă în preşcolar şi primar”, a spus Camelia Tabără.

Maria Gheorghiu – cofondator al Asociaţiei OvidiuRo a declarat pentru Timp Oline că Ateliere de Vară Maria GheorghiuŞotron se adresează atât copiilor, cât şi profesorilor.

„În acelaşi timp sunt şi o oportunitate de dezvoltare profesională pentru profesorii voluntari. Practic Atelierele de Vară Şotron sunt un program derivat din programul nostru de bază Fiecare copil în grădiniţă. Misiunea noastră este să sprijinim copiii din familii foarte sărace să aibă acces la educaţie şi intervenim în principal pe segmentul preşcolar. Atelierele de vară Şotron sunt deschise tuturor copiilor şi profesorilor. Prin acest program, rezolvăm două probleme: una este accesul la educaţie al copiilor din familii defavorizate şi apoi calitate pentru că, prin acest design inovativ, formăm profesorii şi sperăm că foarte multe din metodele şi din activităţile pe care le experimentează în aceste ateliere vor fi preluate şi în timpul anului şcolar”, a spus ea.

La fel ca în anii trecuți, ideea pedagogică centrală a atelierelor este aceea a unei comunități în care, copii și profesori deopotrivă, învăță împreună despre ei înșişi şi despre ceilalți, despre ceea ce îi înconjoară, „de la lucrurile familiare până la stelele îndepărtate”. Sesiunile de formare, organizate în cadrul programului Ateliere de Vară Șotron 2015, sunt despre modalitățile prin care se pot construi comunități de învățare și despre importanța competențelor de comunicare pentru învățarea pe tot parcursul vieții.

Obiectivele specifice acestor sesiuni sunt pregătirea profesorilor care vor organiza ateliere în perioada iulie-august 2015 și dezvoltarea unei comunități de învățare, o comunitate în care profesorii colaborează, soluționează probleme, împărtășesc idei și vorbesc despre copii într-o manieră constructivă.

Scoala Viisoara 1 ateliere de vara 1 ateliere de vara 2 ateliere de vara 3

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS