Polițiștii locali ”au fost treziți” de primarul Ovidiu Crețu și trimiși să dea amenzi șoferilor care au parcat pe str. Gheorghe Șincai din Bistrița fără a avea taxa de parcare achitată.
”În zona din Piața Centrală și strada Dornei nu se dau amenzi pentru neplata parcării, pentru că nu a exprirat termenul după reabilitarea străzilor, dar pentru str. Gheorghe Șincai i-am activat pe cei de la Poliția Locală, care trebuie să se trezească. Se vor bloca și roți, da. Legat de ridicarea mașinilor, toate chestiunile presupun proceduri. O să intrăm în ședința din iunie a Consiliului Local cu modificări ale regulamentului astfel încât să putem folosi și mașina respectivă. Din punctul meu de vedere, este mult mai importantă blocarea roților și vom face și pentru acest lucru o modificare în regulament ca să simplificăm lucrurile. Până blocam o roată pleca mașina respectiva, trebuia poză, trebuiau martori. Va trebui să operaționalizăm serviciile respective. Ridicarea mașinilor trebuie să se facă doar acolo unde ele într-adevăr încurcă circulația. La cei care opresc pe Șincai și sunt amendați zilnic nu poți ridica, stau trei minute, până suni mașina pleacă. Așa că iau amenzi, unii o contestă, unii câștigă, alții nu. Nu există zi în ultimii doi ani în care să nu fie mai multe mașini oprite pe Șincai unde e interzis. Mai mult, chiar și când sunt spații libere în parcare taxiul care oprește pentru a se da jos clientul tot pe dreapta oprește, nu intră în parcare. Este și o chestie de mentalitate, poate că va trebui să creăm mentalitatea așa cum au făcut nemții, extrem de disciplinați după amenzile drastice din anii 50-60. Dacă ar fi disciplină, multe lucruri nu ar trebui făcute, inclusiv bariera de la Viișoara”, a spus primarul Bistriței.
El a menționat că ”dacă angajaților Primăriei Bistrița le convine să plătească parcare, să plătească fiindcă sunt cetățeni care oricare”: ”Dacă nu plătesc parcare, vor fi amendați. Pentru mine chestiunile sunt simple, nu pot să spun că angajații Primăriei sunt cetățeni de mâna a doua și nu au voie pe banii lor să parcheze aici. Au voie”.
Stiti cumva daca prin sms e valabila plata parcarii?
Numai amenzile va sunt in cap ,sa scoateti bani de pe oameni ,faceti parcari libere ca sa nu se parcheze pe trotuar si chestii… nu e normal dupa ce se si plateste impozit pentru masina sa dai si bani pentru parcari in oras…
Din păcate taxiurile, conform codului rutier, pot să oprească pt coborârea și urcarea clientului, ORIUNDE, atât timp cât nu încurcă circulația. La fel și mașinile mici de aprovizionare. Legea e de partea lor…
10. Oprirea, stationarea si parcarea
Art.63.
(1) Se considera oprire imobilizarea voluntara a unui vehicul pe drumul public, pe o durata de cel mult 5 minute. Peste aceasta durata, imobilizarea se considera stationare.
(2) Nu se considera oprire:
a) imobilizarea vehiculului atât timp cât este necesara pentru îmbarcarea sau debarcarea unor persoane, daca prin aceasta manevra nu a fost perturbata circulatia pe drumul public respectiv;
b) imobilizarea autovehiculului având o masa totala maxima autorizata de pâna la 3,5 tone, atât timp cât este necesar pentru operatiunea de distribuire a marfurilor alimentare la unitatile comerciale.
Extraordinar cate nesimtire si ipocrizie: „Dacă ar fi disciplină, multe lucruri nu ar trebui făcute, inclusiv bariera de la Viișoara”
Disciplina din partea cui mai exact, domnule primar?!
Omul acesta e din altă galaxie, ca și colegul de partid Victor Viorel. De fapt întreg partidul este îmbâcsit cu ipocriți și primitivi, degeaba ne mirăm.
platim atatea taxe si impozite si cand am credea ca avem niste drepturi, surpriza… e cu plata! in curand vom plati taxa pentru aerul respirat.
Unde se plateste taxa de parcare?domnul primar nu a fost in stare sa asigure montarea unui aparat de incasat bani pt parcari functional .saracu..minte putina si grandomanie multă..
acuma aduni bani pentru bariera de la Viisoara, netrebnicule ?!?
daca o pun pe avarii 3 minute, ce faci ? ma cronometrezi incompetentule?
(ca maxim 5 sunt regulamentare – Art. 63
(1) Se consideră oprire imobilizarea voluntară a unui vehicul pe drumul public, pe o durată de cel mult 5 minute. Peste această durată, imobilizarea se consideră staţionare.)