Atenţionare meteo: ninsori, viscol şi frig

Holistic
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de ninsori viscolite şi răcire accentuată pentru întreaga ţară, începând de vineri 24 ianuarie de la ora 18.00 până duminică 26 ianuarie la ora 12.00. În intervalul menţionat vremea se va înrăutăţi şi se va răci, devenind geroasă în cursul nopţilor, şi vor fi precipitaţii în toată ţara.

harta ninsoriVa ninge şi se va depune strat consistent de zăpadă în Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Dobrogei, în sudul Moldovei, precum şi în zona Munţilor Banatului, a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi pe arii restrânse 20 l/mp în 24 de ore.

Vântul se va intensifica cu precădere în sudul şi sud-estul ţării, unde va avea viteze de peste 60….70 km/h, viscolind ninsoarea.

Vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei în Banat, sudul Dobrogei, iar la începutul intervalului şi în sudul Olteniei.

Vremea se va răci, mai ales în estul şi sud-estul ţării, unde va deveni geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor.

În cursul dimineţii de 24 ianuarie, în funcţie de evoluţia si intensitatea fenomenelor prognozate, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza informarea.

Pe drumurile din Bistriţa-Năsăud se circulă în condiţii de iarnă după ce în noaptea de miercuri spre joi a nins în unele zone, iar în altele a căzut lapoviţă. Peste tot s-a acţionat cu antiderpant, aşa încât drumurile nu sunt acoperite. Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu prudenţă şi să adapteze viteza la condiţiile de drum.

Vicepremierul Liviu Dragnea le-a solicitat prefecţilor să verifice din timp disponibilul şi mijloacele prevăzute în planul de intervenţie pentru iarnă, atât în privinţa contractelor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) pe drumurile naţionale, cât şi contractele autorităţilor locale pe celelalte drumuri. El le-a cerut prefecţilor să instituie serviciile de permanenţă la autorităţile locale, mai ales în zonele cu avertizări, şi să aplice cu fermitate restricţiile de circulaţie pe drumurile publice, atunci când sunt necesare, dar cu stricta respectare a condiţiilor legii şi asigurarea prezenţei poliţiştilor pe drumurile publice.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.