Actualitate

Au apărut cireşele de Bistriţa. Pe zi ce trece le scade preţul

Cireşele de Bistriţa au început să umple tarabele în Piaţa Decebal. Dacă la începutul săptămânii, kilogramul costa 10 lei, marţi aceeaşi cantitate a putut fi cumpărată chiar şi cu opt lei.

Cireşele de luna mai nu sunt cele mai gustoase, dar fiind primele se bucură de mare succes. Deja, comercianţii din Piaţa Decebal au scos la vânzare cireşe autohtone din livezile aflate la Bistriţa sau la Cireşoaia care costă între 8 şi 10 lei kilogramul în funcţie de calitate.

Tot în Decebal se găsesc, în special dimineaţa, şi căpşuni de Satu Mare. Şi acestea costă între 9 şi 12 lei kilogramul. Comercianţii spun că sezonul acestor trufandale este abia la început şi nici producătorii nu prea negociază, acesta fiind motivul pentru care preţurile sunt atât de „piperate”, dar că, în cel mult două săptămâni, vor fi mult mai accesibile.


În ciuda preţurilor mari, atât cireşele, cât şi căpşunile sunt căutate de bistriţeni. Chiar dacă îşi cumpără o jumătate de kilogram sau câteva sute de grame, oamenii nu pot trece indiferenţi printre tarabe, atraşi de aroma fructelor de sezon.

   

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS