Sănătate Social

Au leșinat de la căldură mare și umiditate crescută

Zece persoane din Bistrița au avut nevoie de asistență medicală, în ultimele 24 de ore, după ce au leșinat, în locuri publice, din cauza caniculei.

Dispecerul de serviciu de la Serviul Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud a informat luni că instituția a fost solicitată să intervină începând de duminică dimineața de la ora 7.00 și până luni dimineața la ora 7.00 și să acorde asistență medicală unui număr de zece persoane care au suferit lipotimii, leșinând în locuri publice din cauza caniculei.

„Au fost persoane de toate vârstele. Una a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud la Unitatea de Primire a Urgențelor, iar alta la Secția de Pediatrie. Celorlalte li s-au acordat îngrijiri medicale pe loc. Față de ziua precedentă, numărul cazurilor a fost cu 11% mai mare”, a declarat sursa citată.

Contactat telefonic, șeful Stației Meteo Bistrița, Aurel Marcu, a declarat că, în cursul zilei de duminică, temperatura maximă înregistrată la Bistrița a fost de 30 de grade Celsius.

„Temperatura de 30 de grade Celsius este normală pentru această perioadă a anului. Ce afăcut insuportabilă atmosfera a fost gradul mare de umiditate din aer, de circa 50%. Din acest motiv, au leșinat oamenii”, a declarat el.

Aurel Marcu a spus că, potrivit prognozelor, vremea își va păstra aceleași caracteristici până miercuri.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS