”Că m-am înscris, este adevărat. Încă nu m-am hotărât nici să mă duc la interviu. Vreau să merg mai departe, la anul în 13 iulie mi se încheie mandatul la Curtea Constituţională şi nu pot să stau degeaba. Eu mă aştept să-l aleagă pe cel mai bun, pentru că România trebuie să fie bine reprezentată. Acolo este vorba de tot dreptul european, pe jurisdicţie, toată legislaţia, normele europene. Acolo se adoptă norme de 50 de ani, nu de ieri de alaltăieri. Dar ce face Curtea este foarte asemănător cu ce facem noi aici, pentru că şi ei verifică conformitatea actelor normative din ţările membre cu legislaţia Uniunii, cu dreptul UE”, a spus el.
Augustin Zegrean, fost senator şi deputat de Bistriţa-Năsăud, a fost numit judecător la Curtea Constituţională în iulie 2007, pe o perioadă de nouă ani, de către preşedintele Traian Băsescu. El ocupă din iunie 2010 funcţia de preşedinte al CCR.
”În temeiul art. 5 alin.1 din Procedura pentru desemnarea candidatului României pentru funcţia de judecător la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, aprobată de Guvernul României la 14 ianuarie 2015, membrii prezenţi ai comisiei de selecţie au decis, în unanimitate, în urma verificării dosarelor de candidatură depuse până la 23 februarie 2015, admiterea la interviu a următorilor candidaţi: Gheorghe Buta, Valeriu Ciucă, Ruxandra Costache, Claudia-Ana Costea (Moarcăş), Mircea Criste, Constantin-Virgil Ivan-Cucu, Laura Mihaela Ivanovici, Octavia-Matei Spineanu, Dragoş Constantin Târşia, Camelia Toader, Augustin Zegrean”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Justiţiei.
Prezenţa personală a candidaţilor la interviu este obligatorie. Interviul va avea loc în Sala de Consiliu a Ministerului Justiţiei, în 3 martie, între orele 9.00-14.00 şi 17.00-20.00, iar durata va fi de 30 – 45 minute pentru fiecare candidat. Zegrean va fi penultimul la interviu, conform ordinii anunţate de MJ. Interviul va avea loc în limba română, însă vor fi adresate şi întrebări în limba franceză. Cunoaşterea oricăror alte limbi oficiale ale UE poate constitui un avantaj.
Procedura de numire a judecătorilor la CJUE este prevăzută de Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene (TFUE) şi de dispoziţiile corespunzătoare din Statutul CJUE. Potrivit articolului 253 din Tratat, judecătorii şi avocaţii generali ai CJUE sunt numiţi de comun acord de guvernele statelor membre, pentru o perioadă de şase ani, după consultarea comitetului prevăzut de articolul 255 din TFUE.
Nu i ajunge 400 de milioane pe luna? Vrea mai mult?…. nu i ar fii rusine…
Daca stie carte ,stie .De ce nu merge la concurs ”wes”?
Cioflingarilor…. de ce nu v-ati facut voi juristi. Ciocu mic nescolitilor. Lasati omul sa mearga in liniste acolo daca are CAP. Voi la vot din 4 in 4 ani cu pesedeu.