Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a declarat că premierul se află în incapacitatea de a-și exercita prerogativele.
”Premierul nu-și mai poate exercita atribuțiile pentru că nu mai are cu cine. Noi la acest moment nu avem Guvern pentru că trebuie să ne uităm la Articolul 102, alineat 3 din Constituție, care ne arată din cine este compus Guvernul. ”Guvernul este alcătuit din prim-ministru, miniştri şi alţi membri stabiliţi prin lege organică”. Noi, în acest moment, avem doar premier, pentru că miniștrii au demisionat cu toții. Având în vedere că avem premier, acesta poate considera că a remaniat toți miniștri acestui Cabinet și poate trimite președintelui propuneri pentru noi miniștri. În Constituție nu scrie câți miniștri poți remania, nu există o limită. Se pot trimite propuneri de la Cotroceni, dar cu condiția ca propunerile să vină din partea PSD-ALDE, pentru că aceasta este componența politică a Guvernului. De asemenea, premierul trebuie să respecte structura actualului Guvern, pentru că altfel trebuie să treacă nu miniștri prin Parlament”, a afirmat Augustin Zegrean, potrivit stiripesurse.ro.
Comitetul Executiv al PSD a decis să retragă sprijinul politic al partidului pentru Guvernul Grindeanu. Votul pentru retragerea sprijinului politic a fost unanim. Totodată, s-a decis ca cei care refuză să plece din Guvern să fie excluşi din partid. Miniștrii au demisionat, prim-ministrul nu. Premierul Sorin Grindeanu a fost exclus din PSD, social-democraţii urmând să depună moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Grindeanu. Ambele decizii au fost luate în Comitetul Executiv Naţional al PSD. Moțiunea va fi depusă luni, urmând ca votul în Parlament să aibă loc miercuri.
Iresponsabilitate, numele tau este PSD + ALDE!
Hotie, idem!
Daca si UDMR intra in joc de partea hotilor, saptamana viitoare il vedem premier pe Tariceanu, cu un singur scop: jos Kovesi de la DNA si demitera Procurorului General ai Romaniei .
Opozitie, numele tau e ipotenta, sunteti doar niste oportunisti, fara cap, doar cu interese de conjunctura. Neexistand PNL, USR si PMP, opozitia s-a mutat in PSD, sa vedem cum joaca partida asta Clujul si Iasul, caci Bucurestiul e plin de oastea de stransura din Teleorman a lui Dragnea.
Daca partidele o vor face lata, e rostul strazii sa revendice revenirea la normalitate.
Cu Dragnea la conducere, PSD-ul a reusit sa se faca de râs, pâna si in fata lui Traian Basescu, care glumeşte pe seama faptului că principalii artizani ai crizei guvernamentale, Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov (autorul evaluării miniştrilor), provin de la fostul PDL: „Fostul PDL poate fi mândru, a furnizat PSD-ului 2 oameni care ştiu cum se distruge un partid din interior”. Basescu mai spune ca Darius Vâlcov şi Liviu Dragnea sunt doi politicieni care îşi fac iluzii deşarte că, fiind obedienţi sistemului, vor scapa de problemele juridice pe care le au.
Parca am asista la o comedie cu prosti! PSD va depune o moțiune de cenzura împotrivă propriului Guvern, o procedură nemaiîntâlnită ca un un partid să își demită în forță propriul cabinet. Se pare că la asta au ajuns șefii coaliției, după ce înlăturarea lui Sorin Grindeanu din fruntea Guvernului s-a dovedit o misiune imposibilă. Moțiunea de cenzură ar urma să fie depusă luni. Mai mult, premierul Sorin Grindeanu a fost exclus din PSD, după ce au decis prin vot membrii Comitetului Executiv reuniti in sedinta.
Motto:
„Cum de rămân nespânzuraţi
Aceşti neruşinaţi şi hoţi?…
Poate doar pentru că nu sunt
Atâţia arbori pe pământ
De care să atârne toţi..”.
( Petofi Sandor)
Dragnea se joaca cu focul! Pentru prima dată în istorie, Coalitia PSD-ALDE , aflata la guvernare incearca să-şi răstoarne propriul Guvern prin moţiune de cenzură. Totodată, decizia PSD este destul de riscantă pentru imaginea liderului Liviu Dragnea deoarece dacă moţiunea de cenzură ar pica la vot atunci acesta ar pierde puterea. Teoretic, este posibil ca moţiunea împotriva Guvernului Grindeanu să nu treacă de votul parlamentarilor.
Chiar dacă încă este la PSD, fostul premier Victor Ponta a anunţat că va mobiliza o parte dintre parlamentarii PSD asupra cărora mai are influenţă pentru a nu vota împotriva lui Grindeanu. În plus, Daniel Constantin, dat afară de Tăriceanu din ALDE, controlează şi el câţiva parlamentari din fostul său partid, pe care îi va îndrepta tot pro-Grindeanu, iar cei de la UDMR ar putea să se poziţioneze tot pro-Grindeanu. În ceea ce priveşte partidele de opoziţie, PMP a lăsat de înţeles că ar putea vota împotriva moţiunii PSD, adică pentru susţinerea lui Grindeanu, USR vrea alegeri anticipate, în timp ce PNL a evitat încă să dea un răspuns.