Actualitate

Autoritățile iau în calcul noi restricții privind adunările, inclusiv în biserici

Secretarul de stat din MAI dr. Raed Arafat spune că autorităţile iau în calcul restricţionarea mai drastică în ceea ce priveşte adunările cu un număr mare de persoane, prin scăderea numărului de participanţi, decizia urmând a se aplica tuturor instituţiilor sau contextelor, inclusiv Bisericii.

”Este posibil să se ajungă la o rată de infectare foarte mare”, a spus Arafat, afirmând că estimările mondiale vorbesc despre 30 – 70%.

”Este posibil să ajungem la măsuri mai restrictive pe întâlnirile publice. (…) Este clar că trebuie să ajungem poate la încă o restricţionare. Sunt discuţii care au fost, după asta venim cu ele. Clar că vom veni, cel mai probabil mâine (miercuri – n.r.) , cu o anumită măsură în plus” a declarat Raed Arafat marţi seară, la Antena 3.

El spune că numărul este posibil să fie restrâns ”în continuu” în funcţie de faza de răspândire a virusului: ”Încă suntem pe preventiv, dar la un moment ar putea să se schimbe şi să fie treabă de management al situaţiei dacă virusul se transmite în comunitate”.

Acesta spune că, dacă limitarea va fi, de exemplu, la 300 de persoane, după ce au intrat 299 uşile vor fi închise, iar accesul interzis.

Raed Arafat a precizat că orice măsură restrictivă s-ar lua, aceasta trebuie să se aplice tuturor instituţiilor, inclusiv bisericii.

Întrebat care ar putea fi rata de infectare cu COVID în România, Raed Arafat a spus că la nivel mondial cifrele variază între 30 şi 70 %

”Este posibil să se ajungă la o rată de infectare foarte mare. La o rată de infectare foarte mare, numărul deceselor pe plan mondial poate să fie foarte mare. Sunt păreri, niciunul nu poate să spună ce va fi, din cauza asta suntem obligaţi să luăm toate măsurile posibile ca să limităm şi să prevenim”, a afirmat Raed Arafat.

1 comentariu

  • Referitor la restricțiile privind adunările, inclusiv în biserici pentru evitarea riscului de contaminare cu coronavirusul Covid–19, Patriarhia Română recomandă că eroniasii pot asculta Sfânta Liturghie difuzată de radioul și televiziunea patriarhiei, precum si evitarea temporară a sărutării icoanelor din biserică, persoanele putând săruta icoanele din propria casă. De asemenea, pentru persoanele care au teama de îmbolnăvire prin împărtășirea din Sfântul Potir cu lingurița comună, acestea pot cere preotului, în mod excepţional, împărtășirea, în orice moment al zilei, din Sfânta Euharistie pentru bolnavi, care le poate fi oferită într-o linguriță adusă de acasă. În ciuda acestor recomandări, unii preoti ignoră pericolul contaminării cu coronavirus in cazul împărtășirii cu aceeași linguriță.
    Vezi: https://timponline.ro/in-ciuda-tuturor-recomandarilor-prescolarii-dintr-un-sat-impartasiti-cu-aceeasi-lingurita-foto/

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.