Social

Avem rețele de apă și canal pe mai bine de 300 de km. Ce ping-pong a redus din elanul investițiilor

Peste 200 de milioane de euro au fost investiți în infrastructura de apă-canal în prima etapă a Masterplanului de apă și canalizare. S-au realizat 239 de km de rețea de distribuție de aducțiune de apă, 97 de km de canalizare, o stație de tratare a apei potabile și a apei uzate și au fost branșate circa 11.000 de locuințe și cu sprijinul primăriilor care au atras investiții europene sau guvernamentale.

”La etapa a doua a Masterplanului avem un propiect de 240 de milioane de euro care prevede 600 de km de rețea de apă potabilă, 8 stații de tratare a apei, patru noi, patru reabilitate, 44,6 km de rețea reabilitată, 79 de stații de pompare, 213 km de rețea de canalizare nouă și reabilitată, 119 stații de pompare a apei uzate, două stații de epurare a apei uzate, o instalație de uscare și valorificare a nămolului, 41 de rezervoare de înmagazinare”, a spus președintele CJ Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, la conferința județeană a PSD de sâmbătă.

El a menționat că CJ a așteptat trei ani de zile o decizie a instanței pentru desemnarea consultantului pentru cea de-a doua etapă a proiectuului.

”Curtea de Apel Cluj a dat șase sentințe care s-au bătut cap în cap doar pentru achiziția proiectantului. Am semnat contractul de finanțare în plină stare de urgență, în martie 2020, iar de atunci consultantul pe care ni l-a dat Curtea de Apel, același pe care ni-l dăduse Comisia de Soluționarea Constestațiilor în urmă cu trei ani, tot corespondează cu firma care verifică în numele Comisiei Europene documentații și se tot face ping-pong cu scrisori între ei. Avem patru contracte în lucru, două în achiziție și încă vreo 6 la ping-pong-ul ăsta. Promisiunea este ca până pe 15 octombrie ori să se rupă paleta, ori să se spargă mingea, ori cumva să ne dea un răspuns”, a spus Radu Moldovan.

La finalul implementării acestui proiect, circa 90% din populația județului va fi conectată la rețelele publice de apă și 70% la rețelele de canalizare.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS