Actualitate Recomandări

Avem sau nu creștere economică în județ? Cum explică Fiscul cifrele

Administrația Finanțelor Publice Bistrița-Năsăud a adunat, anul trecut, la bugetul consolidat al statului 925.236.000 lei, cu 28,43 % mai mult față de 2017, a anunțat Marius Ilieșiu (foto), adjunct al șefului AFP Bistrița-Năsăud.

Curios să afle dacă aceste venituri în plus la bugetul statului înseamnă și o creștere economică, prefectul Ovidiu Frenț l-a întrebat ce răspuns poate da.

”Ce ne puteți spune: avem sau nu creștere economică? Pentru că noi nu trăim cu statul paralel, trăim în lumi paralele. Unii zic că merge bine, unii că merge rău, nu se înțelege nimic”, a spus Frenț.

Marius Ilieșiu a răspuns: ”La 28% cât e creșterea de venit în 2018 față de 2017, ponderea firmelor mijlocii care au venit două luni din anul trecut e numai 4-5%. Oricum, restul de până la 28 de procente sunt din creștere din economia de piață. Avem o creștere în cadrul bugetului consolidat și la bugetul asigurărilor sociale și cele de sănătate care, prin trecerea contribuțiilor, avem încasări foarte bune, 37-38% creștere”.

Administrația Finanțelor Publice Bistrița-Năsăud colectează bani de la următoarele persoane fizice și juridice:

9 comentarii

  • Din cate observ uitandu-ma la cifre cea mai mare pondere 150 milioane din cele aproximativ 200 milioane crestere se datoreaza artificiului de anul trecut cu transferul contributiilor de la angajator la angajat , restul probabil fiind din cresterea salariilor bugetarilor. Concluzia economia bubuie , ii devastam pe toti

  • Sigur ca da, avem crestere economica la bulendrele vandute (second hand), la cauciucuri si rojbe si la haleala de la super marketuri. Pe locul doi la bautura si tabac. Pe locul trei, la coroane si coparsauri . Fiti tovarasi cinstiti !

  • bine ca ne numarati ouale
    DAR PE VOI CAND VA NUMARATI SI VA MAI REDUCETI ?
    dupa ce terminati sa le si pupati ca de acolo va vin salariile monstruaose!

  • Am observat că pentru a prezenta primele tabele s-au folosit coloane comparative cu anii trecuți.
    De ce nu s-a făcut același exercițiu la ultimul tabel în raport cu 2017?
    Nu ne așteptăm la prezentări vizualizări cu Tableau Software, SAS, IBM Watson, dar chiar așa?
    Pentru banii care îi încasează ar putea ceva mai mult.
    Tabelul e făcut de un diletant începător Excel, culorile oribile, iar conținutul organizat de nu înțelege nimeni în unele cazuri.
    Fără cap , fără coadă și fără logică. Punct pe o coloană, pentru a separa , virgulă pe alta.
    Ce caută pe primul rând Mijlocii urmat pe orașe…???? Mijlocii e oraș??
    Abreviațiile sunt oribile, punerea în formă de asemea. Legenda de asemeni.
    A fost o alegere deliberată prezentarea-trunchierea datelor în formatul respectiv…sau poate că matematic concluzia ar fi fost, impozite mai mari la persoane-entități juridice mai puține.
    Sau cum se traduce propoziția *ponderea firmelor care au venit 2 luni din anul trecut*
    Nu face nici un sens …
    Sau cifrele privind procentele.
    Eu văd că e o formă de manipulare a opiniei publice , mai ales că mecanismul creșterii încasării bugetului nu a fost diferențiat și explicat,.
    Trebuie ca un comentator să explice artificiul trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat de exemplu.
    For God Sake, angajați oameni competenți care pot să explice și prezinte cifrele, până și un agricultor căruțaș știe să prezinte mai bine, câte claie de fân a avut anul ăsta în raport cu anul trecut și îți poate arăta până unde hambarul i-a fost umplut.
    Nu m-aș mira ca tabelul să fi fost făcut cu un Excel 97 fără licență.

  • Terminati o data cu propaganda asta de crestere economica ,cum sa ai crestere economica dar tu ca ministru de finante te imprumuti de la populatie ?Asta numiti crestere economica?

  • Sportiv impostor; mai bine expirat decat penal ca si sefii tai pe care-i votezi. Vreau sa iti amintesc ca timpul nu iarta si vine vremea cand si tu o sa fi expirat. Deocamdata eu vad ca ti s-a imputit de-a dreptul materia cenusie din cutia craniana. Pacat de tineretea ta !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.