Actualitate

Avertizare meteo. Cum va fi vremea în perioada următoare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare de intensificări ale vântului și precipitații moderate cantitativ, valabilă în perioada miercuri 15 martie, ora 16.00 – joi 16 martie, ora 20.00.

În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar în noaptea de miercuri spre joi (15/16 martie) și în prima parte a zilei de joi în dealurile vestice, dar și în zonele mai joase din Maramureș, Transilvania și nord-vestul Moldovei se vor semnala și lapovițe și ninsori.


La munte, din seara zilei de miercuri vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp.

Vântul va avea intensificări temporare în regiunile vestice, iar din dimineața zilei de joi și în cele estice, sud-estice, precum și pe crestele montane, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Meteo.BN informează:

”Miercuri vremea va deveni în general închisă, în județ, cu vânt slab în zonele joase dar cu unele intensificări la munte, unde, temporar, va fi tare. Spre seară, dinspre vestul teritorului, aria de precipitații va fi în extindere. Va ploua la început, apoi în zonele montane ṣi submontane vor predomina ninsorile în timp ce până joi dimineată precipitații mixte slabe sunt posibile și în zonele joase de relief. Temperaturile maxime, în scădere față de intervalul precedent, se vor încadra în general între 8°C în zonele submontane și 12/13°C la podiş, iar cele minime de mâine dimineață vor coborî spre 0°C în depresiuni şi spre 3°C în zonele joase din vestul județului. La Bistrița, vremea va deveni în general inchisă. Spre seară va ploua, apoi în noaptea de miercuri spre joi sunt posibile precipitații mixte slabe. Maxima va atinge 12°C, iar minima de joi va scădea spre 2°C.

Joi vremea închisă din primele ore se va ameliora, progresiv, iar precipitațiile vor deveni izolate şi pur trecătoare, mai ales în zonele de munte. În primele ore, însă, mai sunt posibile precipitații slabe, ninsori la deal și la munte și mixte în zonele joase, dar în restrângere treptată, ca arie, astfel, până spre seară cerul se va degaja. Vântul va scādea şi el, treptat, în intensitate. Temperaturile maxime, în scădere abruptă față de intervalul precedent, se vor încadra, în general, între 4°C si 8°C, iar minimele de vineri dimineață, în condiții de cer senin, vor deveni scăzute pentru perioada din calendar şi se vor opri la valori cuprinse între -6 în depresiuni şi -3°C la podiş. La Bistrița, vremea se va ameliora și aici, astfel cerul va deveni variabil în orele după-amiezei, iar vântul se va domoli pe parcursul zilei. Maxima va atinge 7°C, dar minima zilei de vineri va scădea spre -3/-4°C, astfel vom avea brumă şi îngheț la sol”.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS