Actualitate

Aveți ce alege și puteți mânca pe săturate la cel mai nou restaurant lacto-vegetarian din Bistrița

Dacă ați eliminat carnea din dietă, găsiți preparate foarte gustoase și proaspete, la prețuri bune, în cel mai nou și mai cochet restaurant lacto-vegetarian din Bistrița, de pe strada Constantin Romanu Vivu.

Restaurantul Almars este la parterul blocului albastru în care funcționează și Inspectoratul Teritorial de Muncă Bistrița-Năsăud. Îl veți găsi cu ușurință datorită designului atrăgător de pe pereții din sticlă pe care sunt pictați morcovi, salate, gogoșari și ardei.

Incinta, spațioasă și amenajată cu mult gust, are 40 de locuri la mese de două sau patru persoane.

🍜🥘 Din meniul care conține acum peste 20 de feluri de mâncare – dar care va avea în curând 50 cel puțin – puteți comanda la micul dejun: omletă simplă, cu cașcaval sau cu legume, ochiuri simple la plită, pe suport de cașcaval, pâine în ou cu dulceață de căpșuni sau caș pane.

🫑🍆🍅 La prânz, la felul întâi, puteți alege din trei tipuri de ciorbe și o supă cremă. Toate cântăresc 400 de grame, iar până savurați ce v-ați ales, eventual cu ardei iute și pâine, vi se pregătește și felul doi: iahnie de fasole, mazăre cu sos alb, legume la tigaie, conopidă cu caș la cuptor, chifteluțe de legume, mămăligă cu brânză și smântână, sarmale cu ciuperci sau pilaf. În funcție de felul principal, puteți alege și una dintre cele șapte tipuri de salate din meniu, de la cea asortată, la cea de ceapă roșie, de varză, murături sau ardei copți.

☕🥮 Amatorii de deserturi pot comanda clătite cu Nutella și banane, clătite cu dulceață, cu brânză de vaci și stafide sau brioșe pe care să le savureze cu o limonadă, o cafea sau ciocolată caldă.

”Unii clienți ne-au spus că și-ar dori plăcintă cu brânză, salată orientală și alte mâncăruri de post. Vom face de toate”

Cristina Nagi, managerul Restaurantului Almars.

Absolventă a Facultății de Ecologie și Protecția Mediului, Cristina Nagi este mama a trei fetițe de 7,5 ani, 5,5 ani și 1,7 ani pe care vrea să le crească într-un mod cât mai sănătos cu putință. De aceea, în restaurant se gătește cu legume proaspete, excepție făcând hribii pe care nu-i găsește decât congelați.

Cele trei doamne care lucrează în bucătărie pregătesc în fiecare zi mâncare proaspătă și curăță cartofi pentru prăjit, ca și cum ar pregăti mâncarea pentru propria familie. Alte două doamne servesc în restaurant și se asigură că fiecare client e mulțumit.

Deși deschis doar din luna septembrie a acestui an, Restaurantul Almars a adunat o adevărată comunitate de oameni care mănâncă zi de zi lacto-vegetarian.

Unii își iau mâncare pentru acasă la încheierea programului de lucru, iar Cristina Nagi a decis să modifice programul de la 8.00 la 16.00 cum a fost inițial și să țină deschis de acum între 9.00 și 18.00. În curând, va livra și mâncare pe bază de comandă.

IMPORTANT

  • Restaurantul Almars are locuri de parcare rezervate în spatele clădirii.
  • Programul este de luni până vineri între orele 9.00 și 18.00.
  • Pentru mai multe informații, accesați pagina de Facebook și numărul de telefon: 0770 540 556

6 comentarii

  • Am asteptat vreo doua, trei saptamani sa se armonizeze echipa, sa se stabilizeze retetarele pina ce sa le trec pragul si cred ca merita sa ajungi la Almars. Meniul este parca altfel, mancarea are gust fata de alte restaurante vegetariene in care mananc si este suficienta. Nu este in centru orasului, dar daca vii cu masina este bine ca poti parca in spatele blocului, locuri de parcare sunt multe. Cu bicicleta este cool, trece pista de biciclete prin fata restaurantului, dar nu ai unde sa o lasi, doar rezemata de bloc. Succes!

    24
    8
  • Poi nu e nutela cea mai sanatoasa la clatite ,cand eram mic numai nutela mancam cu ,clatite dar o urdă cu marar ,branza de vaca ,dulceata oare nu ar fi mai bune ???intreb pentru un prieten

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.