2.567 de absolvenţi de liceu din judeţ vor susţine examenul de Bacalaureat în şapte centre de examen, la Colegiul Naţional ”Andrei Mureşanu” Bistriţa, Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu” Bistriţa, Colegiul Tehnic ”Infoel” Bistriţa, Colegiul Tehnic ”Grigore Moisil” Bistriţa, Colegiul Naţional ”Petru Rareş” Beclean, Colegiul Naţional ”George Coşbuc” Năsăud şi Liceul Teoretic ”Solomon Haliţă” Sîngeorz-Băi.
Lucrarile vor fi evaluate la trei centre din Bistriţa: Liceul Tehnologic Forestier, Liceul cu Program Sportiv şi Liceul Sanitar.
Examenul de Bacalaureat începe în 8 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, susţinută până în 10 iunie.
În perioada 10-12 iunie va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, urmată în 15-19 iunie de proba de evaluare a competenţelor digitale şi în 22-26 iunie de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
Probele scrise de la bacalaureat vor fi susţinute în 29 iunie la limba şi literatura română şi în 30 iunie la limba şi literatura maternă. Testarea va continua în 1 iulie cu proba obligatorie a profilului, respectiv matematică, pentru absolvenţii profilului real, şi istorie, pentru cei de la uman, iar în 3 iulie va fi proba la alegere a profilului şi specializării.
Rezultatele vor fi afişate în 6 iulie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00, urmând ca în perioada 7-9 iulie să fie soluţionate. Rezultatele finale vor fi afişate în 10 iulie.
Anul trecut, la prima sesiune a Bacalaureatului, procentul de promovabilitate în Bistriţa-Năsăud a fost de 62,41% înainte de contestaţii şi 64,14% după soluţionarea acestora.
A doua sesiune a examenului de bacalaureat din 2015 va avea loc în perioada august-septembrie, înscrierile fiind programate din 13 până în 17 iulie. În 17-18 august va avea loc atât evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, cât şi cea la limba maternă, în 18-19 august – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar în 20-21 august – evaluarea competenţelor digitale. Din 24 august vor începe probele scrise ale sesiunii de toamnă, prima testare fiind la limba şi literatura română, urmată în 25 august de limba şi literatura maternă, 26 august – proba obligatorie a profilului şi 28 august – proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate vor fi afişate în 31 august, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 12.00 şi 16.00. În 1-2 septembrie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 3 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.
În Bistriţa-Năsăud, la sesiunea de toamnă 2014, doar 92 de candidaţi dintre cei 505 care au susţinut examenul au reuşit să promoveze, adică 18,22%.
Adaugă comentariu