Actualitate

”Balkan Youth” reprezintă Bulgaria la ”Nunta Zamfirei”

Ansamblul ”Balkan Youth” va reprezenta în acest an Bulgaria la ediția jubilară a Festivalului internațional de folclor ”Nunta Zamfirei”, care se va deschide în 26 iulie, la ora 20.00, pe pietonalul Liviu Rebreanu.

Grupul vine din Etropole, un oraș situat în Obștina Etropole, Regiunea Sofia. A fost înființat în anul 1946 de un grup de tineri din centrul comunități locale, care au decis să creeze un ansamblu de dansuri tradiționale din zona pe care ei o reprezintă.  Treptat repertoriul ansamblului a fost îmbogățit de dansuri și obiceiuri tipice din întreaga țară.

Dragostea pentru folclorul bulgar, pasiunea pentru frumos, varietatea de stiluri și nuanțele dinamice, atractive ale dansurilor populare bulgare, toate acestea i-au făcut pe cei din Ansamblul ”Balkan Youth” să demonstreze într-un mod original varietatea și bogăția folclorului bulgar.

Aici programul complet al Festivalului internațional de folclor ”Nunta Zamfirei”, ediția a XX-a, 26-29 iulie: ”Efecte speciale, costume, culori, muzică și dans. Doar o dată în viață, la Nunta Zamfirei!”, anunță Centrul Cultural Municipal ”George Coșbuc”.

1 balkan youth bulgaria nz 15Datorită localizării geografice a orașului Etropole, stilul tipic de dans este „Nordul”, dar în programul de spectacole sunt incluse dansuri din diferite regiuni etnografice ale 2 balkan youth bulgaria nz 15
Bulgariei și fiecare spectacol poartă parfumul stilului regional, atât prin mijloacele expresive ale dansurilor și costumelor tradiționale cât și prin cadrul muzical oferit.

Orchestra Ansamblului cântă la instrumente de suflat esențiale folclorului bulgar (cavalul, cimpoiul), instrumente cu coarde și de asemenea instrumente precum tambur și acordeon.

Ansamblul artistic ”Balkan Youth” deţine numeroase premii şi distincţii acordate în cadrul festivalurilor internaţionale la care a participat, în țări precum Cuba, Nicaragua, Costa Rica, Mexic, Grecia, Turcia, Olanda, Irak, Belgia, Franța, Germania, Polonia, Italia, Ungaria și Potugalia.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.