Social

Cu bani puţini, la Ilva Mică se fac lucruri mari. Ce planuri are administraţia locală

Şi cu bani puţini se pot face lucruri frumoase pentru comunitate. La Ilva Mică, spre exemplu, a fost amenajat un parc în centrul comunei şi altul pe strada Văleni, ambele apreciate şi îndrăgite de localnici. Finanţarea a fost obţinută prin Grupul de Acţiune Locală Lider, prin care Primăria Ilva Mică vrea să mai obţină bani să amenajeze o piaţă agro-alimentară şi un teren de sport multifuncţional.

„Părculeţul de lângă primărie a costat doar 100.000 de euro şi este unul dintre proiectele care îmi sunt cele mai drgi, dar a fost destul de dus de greu de dus la capăt, ca şi unul de două milioane de euro. Sunt mari probleme cu proiectanţii în ţara asta. Parcul de 4000 de metri pătraţi de pe strada Văleni era un prund pe care se depozitau tot felul de gunoaie, era pârâul Morii acolo, l-am umplut. Erau tone de pământ, acum nu se mai vede nimic. Am reuşit să facem şi un dig de protecţie, dar sunt bucuros că l-am dus la capăt. E un proiect cu finanţare mică, prin GAL, dar cu un impact asupra oamenilor extraordinar”, a declarat primarul comunei Ilva MIcă, Aurel Horea.

Tot prin Grupul de Acţiune Locală, administraţia comunei Ilva Mică vrea să amenajeze o piaţă agro-alimentară chiar lângă părculeţ unde să fie aranjate frumos nişte căsuţe din lemn care să fie închiriate. „Nu mai vreau să văd tot felul de tarabe urâte şi să încurcăm nici circulaţia pe DJ”, a spus primarul. â

De asemenea, dacă vor fi fonduri suficiente pentru toate comunităţile care alcătuiesc GAL Lider, Aurel Horea vrea să mai depună un proiect pentru amenajarea unui teren de sport multifuncţional în valoare de circa 100.000 de euro. „Ne gândim să fie acoperit iarna, iar vara să tragem prelata. Trebuie să ne îndreptăm să găsim soluţii să scoatem copiii la sport. Toţi stau pe telefon, fac puţină mişcare şi asta ne va afecta în viitor”, a adăugat primarul.

În şedinţa de luna trecută, Consiliul Local Ilva Mică a decis alipirea unor imobile terenuri din comună în vederea modernizării pieţei agro-alimentare.

1 comentariu

  • E o falsă problemă care o vehiculează administrațiile când ne flutură pe sub nas anumite costuri care raportându-le la anumite nivele ne spun că sunt mici. Concret Autoritățile în cauză ne spun că o anumită investiție este mică și ne dau o cifră și ne spun ce au făcut. Păi, hai să comparăm cifra ținând cont de câțiva indicatori: numărul angajaților la Primărie plus Consilierii locali plus Alte cheltuieli din bugetul public (școală, poliție etc) și să vedem: cât cheltuim cu birocrația și cât investim. Să vedem cât cheltuie o comunitate pe birocrație și cât pe confortul să efectiv. S-ar putea ca raportul să fie interesant…O comunitate care cheltuie pe an peste 100.000 EURO anual pe aparatul funcționăresc și investește 100.000 EURO nu cred că poate înghiți gogorița că a făcut cu bani puțin o anumită investiție. Și nu e vorba numai de Ilva Mică ci cam de toate comunitățile. Oameni buni, treziți-vă, și fiți mai exigenți cu cifrele și cu aleșii!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.