Actualitate

Bărbat din Sîngeorz-Băi, acuzat că a vândut ilegal 230.000 de pâini. Prejudiciul se ridică la 5 mil. de lei

Un bărbat din Sîngeorz-Băi, suspectat că a vândut circa 230.000 de pâini fără acte, este cercetat pentru evaziune fiscală şi fals în înscrisuri, la sediul celor trei firme pe care le conduce poliţiştii şi inspectorii de muncă făcând, marţi, percheziţii. Patronul şi câţiva angajaţi au fost duşi la sediul IPJ pentru audieri.

Potrivit unui comunicat, dat marţi publicităţii, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Bistriţa, Poliţiei oraşului Sîngeorz-Băi şi Serviciului Criminalistic, sprijiniţi de inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bistriţa-Năsăud au efectuat, marţi, şapte percheziţii domiciliare în oraşul Sîngeorz-Băi, la sediul social şi punctele de lucru a trei societăţi comerciale.

“Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul dosarului penal în care se efectuează cercetări faţă de un bărbat, în vârstă de 55 ani, din Sîngeorz-Băi, ş.a. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Bărbatul este suspectat că în perioada 1 ianuarie 2007 – 6 februarie 2009, în calitate de administrator al celor trei societăţi comerciale percheziţionate, toate cu sediul social în localitatea Sîngeorz-Băi, nu a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţilor sumele de bani obţinute din vânzarea a 229.105 pâini, a obţinut rambursări de TVA, în valoare de 400.000 de lei şi a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţilor 286 de facturi fiscale fictive, reprezentând cheltuieli ce nu au la bază operaţiuni reale. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 5 milioane de lei”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, urmare a percheziţiilor domiciliare efectuate au fost descoperite şi ridicate înscrisuri, documente de evidenţă contabilă ce au legătură cu cauza şi, totodată, au fost identificate zece persoane fizice care prestau diverse activităţi în cadrul celor trei societăţi comerciale, fără a avea încheiate contracte individuale de muncă sau alte forme legale prevăzute de Codul Muncii.

“Administratorul societăţii, precum şi persoanele responsabile cu întocmirea documentelor de evidenţă contabilă, au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, pentru audieri, urmând ca pe baza probelor administrate să se dispună măsurile legale”, se mai arată în comunicat.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.