Actualitate Economie

Baroul Bistriţa-Năsăud vrea noi membri. Cât costă examenul de admitere în avocatură

Baroul Bistriţa-Năsăud anunţă că se organizează examenul de primire în profesia de avocat în vederea dobândirii titlului profesional de avocat stagiar şi examenul de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice. Ce trebuie să facă cei interesaţi.

Baroul Bistriţa-Năsăud anunţă organizarea examenului de primire în profesia de avocat (pentru dobândirea titlului profesional de avocat stagiar) şi de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice- sesiunea septembrie 2014.

Examinarea candidaţilor va avea loc la Centrul Teritorial Cluj-Napoca al Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor, la data 15 septembrie 2014, pentru toţi candidaţii.

Cererile de înscriere a candidaţilor la examen se vor depune în dublu exemplar la sediul Baroului Bistriţa-Năsăud în intervalul 1-18 august 2014 şi vor avea anexate următoarele acte:
– dosar plic;
– certificatul de naştere, în copie certificată pentru conformitate;
– actul de identitate, în copie;
– diploma de licenţă, în copie legalizată; în cazul în care diploma de licenţă s-a obţinut după anul 1995, se va depune şi copia legalizată a foii matricole eliberată de facultatea absolvită;
– dovada de plată a taxei de înscriere la examen, în original;
– certificatul de cazier judiciar, eliberat cu cel mult 15 zile înainte de data depunerii cererii;
– certificat privind starea de sănătate a candidatului, incluzând şi o evaluare psihiatrică;
– certificat eliberat de baroul competent în care solicitantul a mai fost înscris în profesie, care să ateste cauzele încetării calităţii de avocat ori, dacă este cazul, motivele respingerii unei cereri anterioare de primire în profesie (dacă este cazul);
– două poze tip buletin.

Pentru candidaţii care au susţinut examenul de licenţă în anul universitar 2014 se admite depunerea adeverinţei de absolvire a examenului de licenţă dacă unităţile de învăţământ nu au emis diplomele de licenţă.

Taxa de examen este de 800 lei şi se va achita în contul Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor – I.N.P.P.A. din Bucureşti nr. RO56RNCB0082044172480001 deschis la B.C.R. Sucursala Unirea – Bucureşti cu menţiunea ”Taxă examen primire în profesie ca avocat stagiar, sesiunea septembrie 2014”, respectiv ”Taxă examen primire în profesie ca avocat definitiv, sesiunea septembrie 2014”.

Relaţii suplimentare privind tematica de examen şi bibliografia se pot obţine de la secretariatul baroului sau accesând secţiunea Examene de pe site, anunţă decanul Baroului Bistriţa-Năsăud, avocat Ioan Bilan.

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.