Actualitate

Basm Festival: Expoziții de artă și fotografie, graffiti

Arts & Something More! A doua ediție a festivalului Basm (16-19 iulie) păstrează componenta de artă, promovând o serie de expoziții de fotografie, o expoziție de artă contemporană și o expoziție de ilustrație, care vor avea loc în interiorul Muzeului Județean Bistrița-Năsăud și în Pădurea Schulerwald. Accesul la toate expozițiile este gratuit.

Basm Festival prezintă anul acesta publicului două dintre cele mai populare expoziții din cadrul festivalului internațional Photo România Festival

onisor imagineExpoziția de fotografie ”Challenging Boundaries – Minorități” va fi prezentată joi, 16 iulie, ora 17.00, la Muzeul Județean Bistrița-Năsăud, în cadrul deschiderii oficiale a romania in culorifestivalului. Expoziția este dedicată minorității rome din România, scopul fiind de a o prezenta într-o lumină pozitivă. Expoziția va prezenta lucrările fotografilor Sorin Onișor și Bogdan Comănescu. 

Proiectul foto ”România în culori” este un proiect foarte apreciat pe plan național și cu o largă expunere pe internet. Acesta a pornit de la imaginea negativă pe care o au oamenii despre România, și de la dorința inițiatorilor de a arăta acestora că țara are și părți pozitive și frumoase, dar care nu sunt atât de promovate și valorificate. Este o expoziție de grup care reunește fotografiile a peste 25 de fotografi români și va putea fi văzută în Pădurea Schulerwald începând de vineri, 17 iulie.

Expoziție de artă contemporană, prezentată de Lateral Art Space (Fabrica de Pensule Cluj-Napoca)

Începând de joi, 16 iulie, ora 17.00, va fi deschisă la Muzeul Județean Bistrița-Năsăud publicului expoziția de artă contemporană ”Some Change”, prezentată de către galeria Lateral ArtSpace din Cluj-Napoca (parte a spațiului de artă Fabrica de Pensule) și curatoriată de Cristina Curcan și Lucian Indrei. Lateral ArtSpace a participat la unele din cele mai mari târguri independente de artă din Europa, cum ar fi Supermarket din Suedia și Ars Athina din Grecia.  

Artiștii Irlo și Alina Bohoru – live drawing la Pădurea Schulerwald

Începând de vineri 17 iulie, în Pădurea Schulerwald vor avea loc o serie de sesiuni de desenat live, realizate de Irlo, artist cunoscut în România pentru activitatea artistică de graffiti/street art și Alina Bohoru, graficiană și ilustratoare a posterului Basm de anul acesta. Alina Bohoru va participa anul acesta și cu o expoziție individuală de grafică, care va putea fi văzută în Pădurea Schulerwald începând de vineri, 17 iulie. 

VEZI și: Basm festival, programul concertelor

Basm – Bistrița Arts & Something More este primul festival interdisciplinar de cultură alternativă din Bistrița, iar ediția a doua are loc între 16-19 iulie. Festivalul Basm este inițiat de Asociația Bistrița Civică și face parte dintr-o serie de proiecte pentru dezvoltarea turismului local, diversificarea vieții culturale din Bistrița și îmbunatățirea imaginii orașului.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS