”Sunt multe evenimente şi activităţi pe perioada celor trei zile de festival, noi credem că fiecare poate găsi ceva pe gustul său”, au precizat organizatorii Basm Festival, care au anunţat programul evenimentelor (în imaginea alăturată).
Ei au realizat şi harta tărâmului de basm de la Bistriţa din weekend-ul viitor (foto 1): ”Găsiţi marcate locurile de desfăşurare a evenimentelor din cadrul Basm Festival precum şi câteva atracţii turistice pe care vă invităm să le descoperiţi în oraş”.
Pentru cei veniţi din alte oraşe a fost stabilit şi un loc de camping: Complexul Heidenfeld din Viişoara. Accesul în camping se face pe bază de brăţări şi costă 20 de lei. Brăţările vor putea fi achiziţionate la intrare şi de la info point-urile festivalului.
Prima ediţie a Festivalului Basm, iniţiat de Asociaţia Bistriţa Civică, are loc în perioada 18-20 iulie, în săptămâna care marchează aniversarea a 750 de ani de la prima atestare documentară a Bistriţei. Basm Festival înseamnă trei zile de poveste, pline cu muzică, filme, expoziţii şi ateliere creative.
Sunt invitate unele dintre cele mai apreciate trupe de rock alternativ, muzică electronică si jazz din România şi Ungaria: Neo, Şuie
Paparude, Robin & The Backstabbers, Fanfara Transilvania, Korai Öröm, Aria Urbană, JazzyBIT, Lights Out, Mushroom Story, Baba Dochia, Beat Bang, DJ K-lu, Nuages Quartet, Satellites, Sky Swallows Challenger, Tesco Disco, Mushroom Story.
Accesul este liber la principalele evenimente. La un concert special în Biserica Evanghelică intrarea va fi 10 lei, tot 10 lei/zi va fi intrarea la After Parties şi 5 lei la unele proiecţii de film.
Mai multe informaţii, pe www.basmfestival.ro.
Pe 16 iulie 2014 se implinesc 750 de ani de la prima atestare documentara a Bistritei. Cu acest prilej ar fi trebuit sa se tina si serbarile „Zilele Bistritei” daca un primar incult nu ar planifica aceasta sarbatoare dupa cum vrea mintea sa cea proasta. Ba mai mult ar fi trebuit ca intregul an 2014 sa fie declarat anul jubiliar “BISTRITA-750″, si toate evenimentele cultural-artistice sa stea sub semnul acestui jubileu. Si totusi, este meritul Asociatiei Bistrita Civica (ABC), de a marca asa cum se cuvine acest important eveniment din istoria Bistritei, prin stradaniile de organizare a primei editii a evenimentului cultural „Basm-Festival”, in preajma jubileului de aniversare a trei sferturi de mileniu de istorie a Bistritei. Nu trebuie uitate si alte actiuni intreprinse de ABC precum organizarea concursului tip ”cine ştie câştigă” intitulat “Cunosc valorile oraşului meu multisecular?”, care se adresa elevilor din ciclul gimnazial şi care face parte din seria manifestărilor premergatoare aniversării celor 750 de ani de la prima atestare documentară a oraşului.
NU trebuie uitat si ecologizarea unei portiuni din padurea CODRISOR unde au participat si ecologistii in aceasta primavara.