Actualitate

”Baza bugetului pe 2019 va fi o minciună gogonată. Se încearcă tot felul de șmecherii financiare”

”Așteptăm cu nerăbdare proiectul bugetului de stat pe 2019. Este o necesitate, nu se poate ca în această perioadă să nu ai un buget. Acest Guvern iresponsabil nu își dă seama de efectele negative pe care le are această întârziere a bugetului”, spune deputatul Ionuț Simionca, vicepreședinte PMP.

Liderul PMP Bistrița-Năsăud a declarat într-o conferință de presă că baza bugetului va fi ”o minciună gogonată”.

”Cei din PSD-ALDE fac o serie de modificări fiscale, cum ar fi așa numita taxă pe lăcomie, pentru a aduce mai mulți bani la buget, dar nu înseamnă că îi vor și avea, nu înseamnă că oamenii vor și plăti, nu înseamnă că vor lua banii de la firme, nu înseamnă că România o va duce mai bine. Și-au dat seama că măririle salariale și toate cheltuielile care se fac nu pot fi acoperite și atunci încearcă să găsească surse de finanțare și tot felul de șmecherii financiare prin care să acopere cheltuielile necalculate. De fapt, baza lor de buget va fi o minciună gogonată, ei au dificultăți să adune bani la buget. Unii oameni nu-și mai pot plăti dările la stat, se închid companii, în 2018 în Bistrița-Năsăud s-au închis 1.700 de firme, România nu mai este un mediu prielnic și prietenos de afaceri. Am și anul acesta propuneri pentru buget, în funcție de necesitățile comunităților prin vocea primarilor, aș vrea să fie prinși bani și pentru niște grădinițe…”, a afirmat Ionuț Simionca.

El a menționat că, din punct de vedere politic, ”cel mai important eveniment la începutul anului 2019 este, fără nicio îndoială, deținerea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene”:

”Mi-aș dori ca despre România să nu se spună că a îndeplinit acest mandat doar satisfăcător, ci să se spună că a îndeplinit acest mandat curajos și excelent. Mi-aș dori ca Președinția României la Consiliului UE să dea cetățenilor europeni încredere și speranță. Preşedinţia României pare a fi sortită a se desfăşura în cenuşiul ultimelor preşedinţii ale Uniunii Europene, fie că ne referim la cea a Bulgariei sau la a Austriei. Aceleaşi teme prioritare fie că vorbim de migraţie, Brexit, azil, securitatea frontierelor, buget UE şi buget zonă euro, politica agricolă comună, etc. Nimic nou sub soare, iar la sfârşitul mandatului românesc aceeaşi listă va fi transferată următoarei preşedinţii cam în acelaşi stadiu de la preluare, iar calificativul primit de România va fi „decent” şi ţara se va aşeza ţanţoşă pe lista lungă a ţărilor în a căror preşedinţie nu s-a înregistrat niciun progres în crearea unei viziuni legată de viitorul UE.

România poate lansa trei mari proiecte şi anume: 1. Bătălia pentru rămânerea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în Uniunea Europeană; 2. Planificarea proceselor pentru ca în următorii 15-25 de ani să se realizeze Statele Unite ale Europei; 3. Planificarea finanţării şi realizării în următorii 10-15 ani a marii magistrale fluviale de transport Rotterdam – Rin – Main – Dunăre – Constanţa. Pentru fiecare din cele trei mari proiecte există soluţii, dar toate implică un efort diplomatic formidabil pentru ca la sfârşitul mandatului nostru proiectul de la punctul 1 să se realizeze măcar şi printr-o amânare a Brexit-ului în primă fază, iar cele de la punctele 2 şi 3 să rămână pe agenda Consiliului UE pentru următoarele preşedinţii”.

1 comentariu

  • Statele Unite ale Europei ? poate Statele Unite ale Bargaului cu Teleorman

    crezi ca toti au idei traznite ca base ?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.