Social

Beclean: A început Conferința “Educație, religie, familie în societatea contemporană”, ediția a II-a

La Beclean are loc în aceste zile a doua ediție a Conferinței “Educație, religie, familie în societatea contemporană”, în organizarea Protopopiatului Ortodox, alături de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrulUniversității ”Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca. Sunt programate dezbateri și workshop-uri tematice, unul dintre subiecte având în centru educația tinerilor și rolul familiei, precum și al Bisericii în formarea caracterului moral al acestora.

 

Principalul loc de desfășurare este Biserica “Sf. Apostol Andrei” din centrul orașului.

 

Printre invitați se numără specialiști în psihologie, care vor discuta atât despre “principiul educării și formării caracterului moral”, cât și despre subiecte ca “abandonul școlar și importanța parteneriatului școală-părinți-biserică”. Susțin prezentări și pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă, preşedintele Senatului UBB, și arhimandritul Benedict Vesa de la Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului.

La deschidere au fost prezenți IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, primarul Becleanului, Nicolae Moldovan.

”Trăim într-o societate care este într-o continuă schimbare, atât față de valorile creștine cât și față de valorile spirituale. Mă bucur că prin această conferință internațională sunt aduși în județul nostru specialiști care să ne vorbească despre elementele definitorii ale omenirii. Dincolo de orice, educația, religia și familia au fost și vor fi ancorele fundamentale ale societății noastre. Timp de câteva zile, peste 390 de cadre didactice preuniversitare și aproximativ 100 de cadre didactice universitare vor conferenția în județul nostru”, a postat pe Facebook președintele CJ.

Programul conferinței:

 

Foto: Facebook Emil Radu Moldovan

4 comentarii

  • Specialiști în ce?
    În recitarea și interpetarea Bibliei.
    Alți bani stricați degeaba.
    Biserici, mâncare, băutură și concluzia automată, există Dumnezeu.
    300 de invitați specialiști în …discuții despre poate că..
    Iar în același timp pe tărâmul ideilor, avem la antiteză un tânăr astronom, Adrian Șonka care se bate de unul singur să vulgarizeze astronomia sau ce a mai rămas din ea în educație, la două secole diferență de Spiru Haret, cel care ca și ministru a educației a scos România din Evul Mediu prin măsurile luate.
    Ca și atitudine casa lui a fost lăsată oamenilor străzii în timp ce mii de biserici împopoțonate cu aur au răsărit . Universitatea, care a adoptat numele lui, ca și *onoare*, i-a dezonorat memoria (a primului român cu doctorat la Paris în concurență directă cu contemporanii epocii lui la nivel de cunoaștere în specialitate) devenită butic de diplome fără o minimă valoare academică.
    De aia sunt doctori peste doctori, academicieni și alte titluri împopoțonate care servesc bine la primitul banilor degeaba din bugetele publice.
    Mare impresie prin satele locale, zero prestigiu în clasamentul mondial la universităților.
    Despre ce vorbim?
    Despre o masă amorfă de oameni cu brațele încrucișate care nu îndrăznesc să pună o întrebare ascultând elucubrațiile altora.
    Nici măcar o întrebare nu din curiozitate, de lămurire, că e prost văzut gestul.
    Revoluționar de-a dreptul.

  • Se putea să lipsească Radu Moldovan? El e profesor doctor în „alba neagra” pe care o juca pe vremuri prin Germania. Poate scoate cărțile pe masă. Desigur alea de „alba neagra”.

  • Ce țară imbecilă și toată numai jeg,
    Cu inși spălați pe creier ce PSD aleg,
    Cu pesediști ca pana ce plumbul îl aleg
    Cu popi semănând vrajba pe care n-o culeg.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.