După ce acum un an Biblioteca Judeţeană a deschis o filială la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, acum a venit rândul UBB – Extensia Bistriţa.
Festivitatea de deschidere a filialei Bibliotecii a fost urmată de o conferinţă susţinută în Aula Magna de rectorul UBB, acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, având ca temă ”Românii din Transilvania în secolul XIII, între Orient şi Occident”. Cu această ocazie, au fost lansate o serie de cărţi scrise de rectorul UBB.
La eveniment au mai fost prezenţi directorul Extensiei Bistriţa a UBB, Mircea Mureşianu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta, profesori şi studenţi.
Managerul Bibliotecii Judeţene, Ioan Pintea: ”Am reuşit într-un timp nu foarte scurt să adunăm carte pentru biblioteca acestei Extensii. E un lucru bun că inaugurăm o nouă filială. Anul trecut am deschis şi la Spitalul Judeţean, iar în judeţ vreo două-trei biblioteci. Anul viitor cu siguranţă vom deschise alte biblioteci în judeţ. E un semn pentru Biblioteca Judeţeană. Bucuria mea mare e că am reuşit să venim cu cartea foarte aproape de cei tineri, de studenţi. UBB a primit cu multă dezoinvoltură această idee. Mai mult ca oricând, astăzi trebuie să vii cu cartea foarte aproape de tineri. Ne-am străduit, am bătut toate librăriile, fiecare profesoru cu lista lui de cărţi de specialitate. Aşa vom face şi mai departe, achiziţionăm cărţile de care studenţii au nevoie”.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan: ”Încercăm să facem lucruri bune pentru oameni. Activitatea Bibliotecii Judeţene e una extraordinară, a cunoscut o efervescenţă pe care nu ştiu dacă a mai avut-o după Revoluţie. S-au făcut proiecte foarte importante, inclusiv în Ucraina şi Republica Moldova. Îi felicit pe toţi cei care lucrează la Bibliotecă, merită toate aprecierile. Vom încerca să prindem în bugetul CJ pe 2015 bani mai mulţi pentru achiziţia de carte. Secolul în care trăim ne-a îndepărtat foarte mult de carte, sunt alte provocări, viaţa e foarte agitată. După ce am fost la Cernăuţi, după ce am văzut cum plâng fraţii noştri când primesc o carte, am citit foarte mult, vreo cinci cărţi într-o săptămână de concediu şi continui. Putem citi şi pe internet, dar e cu totul altceva când ţii o carte în mână. Oameni ca rectorul Ioan Aurel Pop ar trebui preţuiţi cu mult mai mult de statul român. Cred că a sosit momentul să încercăm cu toţii să reconstruim un sistem de valori. Una dintre marile probleme ale României este pierderea acestui sistem de valori, nu mai crede nimeni în nimic, e o situaţie complicată, asta cred eu. Nu mai crede nimeni în simboluri. Oamenii de carte, dascălii, tinerii pot contribui la astfel de lucruri. Pentru că îl văd pe senatorul Dobra, ar trebui gândite modificări legislative prin care administraţiile să poată fi mult mai prezente în sprijinirea învăţământului universitar. Acum nu avem soluţiile legale. Să fie la latitudinea plenului CJ să decidă că o anumită sumă se îndreaptă spre învăţământul universitar şi să putem avea proiecte concrete”.
Rectorul Universităţii ”Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop: ”Sunt onorat să fiu aici. Universităţile şi bibliotecile au mers mereu mână în mână. Extensia Bistriţa este cea mai importantă pentru noi în acest moment, datorită modului cum funcţionează, relaţiei cu universitatea-mamă şi sprijinului de care ne bucurăm din partea autorităţilor şi instituţiilor. Chiar dacă astăzi cartea digitală pare să câştige, şi probabil va câştiga lupta în viitor, bibliotecile clasice au încă un rol. Cartea tipărită, de la 1450 până astăzi, a avut o carieră excepţională. Trebuie să prevedem o vreme când cărţile vor arăta altfel. Nu ne putem imagina o viaţă fără cărţi tipărite, ele vor rămâne măcar ca documente de studiat, dacă nu ca realitate cotidiană. Ne vom bucura sufletul în continuare de cărţi. Ce s-a întâmplat sub egida Bibliotecii Judeţene e un lucru special, d ecare vor profita în primul rând studenţii”.
CLICK PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII!
Ce sleahta de oportunisti. Toti cei din imagine nu exceleaza in niciun domeniu. S-au cocotat pe scaune pe care nu le merita. Uitati-va la fetzele lor. Buta, Dobra, Radu Moldovan huoooooo. Cade Ponta in primavara si vor zbura pe rand. Vrem oameni competenti, specialisti.
Mai baiete dar tu inafara de prostie in ce excelezi ?
Ioana draga esti transecsual ?
Este doctor la fel cum este Ponta.. doctor in ce ??